Рецепт Маринований часник на зиму фото

Маринований часник на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Часник
Пісні страви
На швидку руку
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 20 хв.

Маринований часник - дуже пікантна закуска до святкового столу. Заготовлюється він швидко, всього-то за 20 хвилин. Часник прекрасно поєднується з м'ясними стравами, також його додають в різні салати.

Опис приготування:

Заготовимо маринований часник на зиму в домашніх умовах. Часник потрібно очистити, потім залити окропом на пару хвилин, після чого промити холодною водою. За стерилізованих банках розкладаємо часник, перець і лаврові листи. Заливаємо в банки гарячий маринад і закочує їх. Перевертаємо банки до повного охолодження. Хай щастить!

  • Часник - 1 кілограм
  • Лавровий лист - 8 штук
  • Перець чорний горошком - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 400 мілілітрів
  • Оцет - 400 мілілітрів
  • Цукор - 100 грам
  • Сіль - 40 грам
маринований часник на зиму - фото крок 1
Часник потрібно повністю очистити, а потім залити окропом на 2 хвилини. Після чого промити під холодною водою.
маринований часник на зиму - фото крок 2
На дно стерилізованих банок розкладаємо перець і пару лаврових листочків. Зверху засипаємо часник.
маринований часник на зиму - фото крок 3
Приготуємо маринад. Кип'ятимо в каструлі воду з цукром, сіллю і оцтом.
маринований часник на зиму - фото крок 4
Заливаємо гарячим маринадом часник і закочує банки. Перевертаємо до повного охолодження, закутавши банки в ковдру. Далі зберігаємо консервацію в темному і прохолодному місці. Смачного!

Схожі рецепти