Рецепт Соус для мантів фото

Соус для мантів
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Часник
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Соуси , До м'яса , Часниковий соус
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 20 хв.

Ділюся простим рецептом соусу для мантів. Простий не означає, що поганий. Цей соус хоч і нічого особливого з себе не представляє, смак мантів покращує!

Опис приготування:

Цей соус для мантів в домашніх умовах готується просто. У класичній кухні його називають"Сантан" і подають до мантам. Від манта відкушується шматочок, а всередину заливається це пікантне масло. Спробуйте, це і справді покращує смак мантів!

  • Масло рослинне - 150 грам
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Паприка гостра - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 8 зубчиків
  • Перець чилі - 1 Чайна ложка
соус для мантів - фото крок 1
1. На сухій сковороді обсмажити паприку і перець чилі. Тримайте, поки не піде смачний запах, але не перетримаєте: підгорів перець псує смак.
соус для мантів - фото крок 2
2. Пересипаємо перець в миску. Сюди ж - томатну пасту і подрібнений часник. Ретельно перемішати.
соус для мантів - фото крок 3
3. Тепер масло розпалює в сковороді, поки не забулькало. Заливаємо одним махом в соус, і перемішаємо. Тримаємо під кришкою до повного охолодження.
соус для мантів - фото крок 4
4. Соус готовий! Його потрібно перемішувати кожен раз, щоб з дна піднялася начинка, але він все ж того варте: смачний і в міру гострий!

Схожі рецепти