Соус для мантів
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся простим рецептом соусу для мантів. Простий не означає, що поганий. Цей соус хоч і нічого особливого з себе не представляє, смак мантів покращує!
Цей соус для мантів в домашніх умовах готується просто. У класичній кухні його називають "сантан" і подають до мантам. Від манта відкушується шматочок, а всередину заливається це пікантне масло. Спробуйте, це і справді покращує смак мантів!
- Масло рослинне - 150 грам
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Паприка гостра - 1 Ст. Ложка
- Часник - 8 зубчиків
- Перець чилі - 1 Чайна ложка
1. На сухій сковороді обсмажити паприку і перець чилі. Тримайте, поки не піде смачний запах, але не перетримаєте: підгорів перець псує смак.
2. Пересипаємо перець в миску. Сюди ж - томатну пасту і подрібнений часник. Ретельно перемішати.
3. Тепер масло розпалює в сковороді, поки не забулькало. Заливаємо одним махом в соус, і перемішаємо. Тримаємо під кришкою до повного охолодження.
4. Соус готовий! Його потрібно перемішувати кожен раз, щоб з дна піднялася начинка, але він все ж того варте: смачний і в міру гострий!