Рецепт Підлива для мантів фото

Підлива для мантів
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
Борошно, Молочні продукти, Зелень
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На швидку руку
Соуси, До м'яса, Часниковий соус

Найсмачніші манти виходять будинку. Для наступного рецепта ви самі будете вирішувати, які манти вживати, домашні або покупні. Зараз я розповім, як готувати підливу для мантів.

Під час приготування мантів необхідно пам'ятати, що тісто у них куди грубіше, ніж у пельменів або вареників. Гасяться вони довго. Але на пару манти, на мій погляд, виходять сухуваті. Тому, даний рецепт буде дуже до речі тим, хто віддає перевагу більш м'яке і соковите тісто. Дивіться, як приготувати підливу для мантів.

  • Борошно - 4 Ст. Ложки
  • Крем - 4 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Зелень - За смаком
  • Часник - 3 зубчики
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
підлива для мантів - фото крок 1
Починаємо приготування соусу для мантів. Нагріваємо сковорідку на плиті. Кидаємо на неї шматок вершкового масла.
підлива для мантів - фото крок 2
Коли масло розтопиться, висипаємо в нього борошно. Щоб борошно не закомковалась, потрібно безперервно помішувати її, поки вона не загусне.
підлива для мантів - фото крок 3
Тепер потроху вливаємо в сковороду півлітра води, помішуючи. Туди ж кладемо кілька столових ложок сметани, адже ми хочемо зробити саме вершкову підливу для мантів. Далі кладемо нарізану зелень, тертий часник і спеції. Все перемішуємо до однорідної маси.
підлива для мантів - фото крок 4
Тепер, коли всі інгредієнти підливи на сковорідці в зборі, можна викладати наші манти. Добре, якщо ви зробили їх своїми руками. Але покупні з такою підливою теж виходять чудово. Тушкуємо все на повільному вогні близько години, додаючи воду в міру потреби. Підлива для мантів готова!

Схожі рецепти