Підлива для мантів
(покроковий рецепт з фото)
Найсмачніші манти виходять будинку. Для наступного рецепта ви самі будете вирішувати, які манти вживати, домашні або покупні. Зараз я розповім, як готувати підливу для мантів.
Під час приготування мантів необхідно пам'ятати, що тісто у них куди грубіше, ніж у пельменів або вареників. Гасяться вони довго. Але на пару манти, на мій погляд, виходять сухуваті. Тому, даний рецепт буде дуже до речі тим, хто віддає перевагу більш м'яке і соковите тісто. Дивіться, як приготувати підливу для мантів.
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Зелень - За смаком
- Часник - 3 зубчики
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Починаємо приготування соусу для мантів. Нагріваємо сковорідку на плиті. Кидаємо на неї шматок вершкового масла.
Коли масло розтопиться, висипаємо в нього борошно. Щоб борошно не закомковалась, потрібно безперервно помішувати її, поки вона не загусне.
Тепер потроху вливаємо в сковороду півлітра води, помішуючи. Туди ж кладемо кілька столових ложок сметани, адже ми хочемо зробити саме вершкову підливу для мантів. Далі кладемо нарізану зелень, тертий часник і спеції. Все перемішуємо до однорідної маси.
Тепер, коли всі інгредієнти підливи на сковорідці в зборі, можна викладати наші манти. Добре, якщо ви зробили їх своїми руками. Але покупні з такою підливою теж виходять чудово. Тушкуємо все на повільному вогні близько години, додаючи воду в міру потреби. Підлива для мантів готова!