Рецепт Тісто для мантів рецепт класичний фото

Тісто для мантів рецепт класичний
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто
На швидку руку
Гарячі страви , Пельмені
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Простий і максимально класичний спосіб приготування тіста для мантів. Нічого зайвого, найпростіший набір інгредієнтів і трішки ваших зусиль. Тісто виходить еластичним і смачним.

Опис приготування:

Розповім, як приготувати тісто для мантів, рецепт класичний. Склянка води, кімнатної температури, змішуємо з яйцем і сіллю. Просіваємо борошно, робимо в ній поглиблення і в середину викладаємо яєчну суміш. Замішуємо еластичне і густе тісто, який мав би прилипати до рук. Даємо тісту"підійти" 40 хвилин, потім його можна використовувати для формування мантів.

Вдалого приготування!

  • Борошно пшеничне - 1 кілограм
  • Яйце - 1 штука
  • Вода - 2 склянки
  • Сіль - 2 чайних ложки
тісто для мантів рецепт класичний - фото крок 1
У глибоку ємність влийте стакан води (температура кімнатна), додайте однієї яйце і кілька ч.Л. Солі.
тісто для мантів рецепт класичний - фото крок 2
Ретельно перемішайте.
тісто для мантів рецепт класичний - фото крок 3
Просіваємо в окрему ємність борошно.
тісто для мантів рецепт класичний - фото крок 4
У борошні робимо поглиблення, вливаємо в середину яєчну суміш.
тісто для мантів рецепт класичний - фото крок 5
Круговими рухами розмішуємо тісто.
тісто для мантів рецепт класичний - фото крок 6
Розмішуємо до густоти.
тісто для мантів рецепт класичний - фото крок 7
Вимішуємо тісто руками, при необхідності додавши борошно.
тісто для мантів рецепт класичний - фото крок 8
Вимішуємо ретельно, приблизно 15 хвилин. Розплющуємо тісто в корж.
тісто для мантів рецепт класичний - фото крок 9
Складаємо корж два рази навпіл, знову розминаємо в коржик. Повторюємо процедуру кілька разів. Тісто має вийде еластичним і не прилипати до рук. Формуємо з тіста кулю, залишаємо його на 40 хвилин в теплому місці, після чого можна приступати до формування мантів. Хай щастить!

Схожі рецепти