Ідеальне тісто для мантів
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами своїм варіантом приготування смачного тіста для мантів, а також декількома цікавими секретами роботи з ним. Запам'ятовуйте і обов'язково повторіть на своїй кухні.
Тісто просте, швидке і зручне в процесі. Воно не прилипає до рук або поверхні, добре розкочується і не рветься під час ліплення. Рекомендую для початку зробити тісто, а вже після приступати до начинки, щоб дати йому трохи «відпочити» від рук.
- Борошно - 2.5 склянки(+ більше за потребою)
- Вода - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. У глибоку миску просійте борошно. Зробіть в центрі поглиблення і всипте сіль.
2. Влийте холодну воду.
3. Вбийте яйце і ретельно перемішайте все до однорідності.
4. Готове тісто скачайте в кулю і залиште на столі, накривши рушником на 30-40 хвилин.
5. Підійшло тісто розкачати дуже тонко.
6. Акуратно згорніть. Зручно використовувати для цього качалку.
7. Качалку дістаньте, тісто притисніть і наріжте порційними квадратами.
8. Ось такі заготовки вийшли!
9. Залишиться тільки розподілити начинку, заліпити і приготувати манти.
Смачного!
Смачного!