Тісто для мантів з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Манти - це подібність добре відомих і улюблених нам пельменів або вареників. Їх готують з різними м'ясними та овочевими начинками. Розповідаю про рецепт, як приготувати тісто для мантів з м'ясом.
Основа тесту - це яйця, вода і борошно вищого гатунку. Тісто повинне вийти еластичним і тугим. Для мантів його розкочують дуже тонко, а потім вручну скріплюють кожен край в центрі. Манти подають з різними соусами, можна їх відварити або зробити на пару. Тісто можна зробити заздалегідь і зберігати в морозилці.
- Борошно - 3 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Вода - 0, 5 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1. Просійте борошно на робочу поверхню, сформуйте в центрі "колодязь", вбийте туди по одному курячі яйця, приправити сіллю, влийте в воронку воду.
2. Акуратно перемішайте все виделкою, потроху центр воронки засинайте борошном.
3. Замісити тісто вручну, це займає близько 10 хвилин. Накрийте тісто вологим кухонним рушником і залиште його на 30 хвилин.