Ідеальне тісто для піци
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати дуже гарне і просте в приготуванні тісто для піци. За цим рецептом воно виходить гладким, пружним, ніжним і пластичним.
Що стосується приготування такого тесту, потрібно пам'ятати: борошно буває різна, тому її може знадобитися трохи більше або трохи менше зазначеної кількості. Сухих дріжджів візьміть 7-8 грам. Слідуючи канонам італійської кухні, краще додавати в тісто оливкова олія, але його з успіхом можна замінити соняшниковим. Із вказаної кількості продуктів виходить дві великі піци. Дотримуйтесь покроковому опису рецепта і все у вас обов'язково вийде. Удачі в приготуванні піци!
- Вода - 200 мілілітрів
- Дріжджі - 20 грам (пресовані)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Борошно пшеничне - 350-400 грам
- Варена ковбаса - 250 грам
- Кетчуп - 2-3 Ст. Ложок
- Помідор - 1-2 штук
- Сир твердий - 120 грам
- Перець болгарський - 1 штука
Підготуйте інгредієнти для приготування піци і тесту для неї.
Приготуємо тісто. У миску або чашу блендера, як у мене, налийте теплу воду. Додайте дріжджі, цукор і сіль.
Влийте рослинне масло.
Всипте просіяне борошно.
Замісити м'яке, НЕ липнуче до рук тісто. Дуже зручно це робити в планетарному міксері, але і при замісі руками виходить тісто не гірше.
Викладіть тісто в миску. Накрийте харчової плівкою і поставте в тепле місце.
Через 45-60 хвилин тісто значно збільшиться в об'ємі.
Розділити тісто на дві частини. З кожної частини виходить піца діаметром 22-24 см. Розкачайте одну частину і викладіть в сковороду.
Змастіть тісто кетчупом. Викладіть на тісто нарізану варену ковбасу.
Болгарський перець і помідор наріжте довільно і розкладіть на ковбасу.
Посипте піцу тертим сиром.
Випікайте піцу в духовці, розігрітій до 175-180 градусів 25-30 хвилин.
Готову піцу викладіть на велику тарілку.
Подавайте піцу до столу в теплому вигляді.