Рецепт Точний рецепт тесту для мантів фото

Точний рецепт тесту для мантів
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Фуршет
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Манти - це блюдо, яке прийшло до нас з Кавказу. Там воно неймовірно популярне. Тісто для нього дуже схоже на те, яке господині готують на пельмені або вареники і готується досить просто.

Опис приготування:

З цього покрокового рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати"правильне" тісто для мантів. Листкового в ньому нічого немає, але є пара секретів, які допоможуть зробити ваше тісто ніжним і смачним. Також його можна використовувати для приготування інших борошняних страв. Щоб дізнатися, як приготувати точний рецепт тесту для мантів, вивчіть ці поради.

  • Борошно пшеничне - 450-500 грам
  • Яйця курячі - 1 штука
  • Вода - 1 Склянка
  • Сіль - 2 чайних ложки
точний рецепт тесту для мантів - фото крок 1
У глибоку миску влийте склянку чистої питної води кімнатної температури, додайте до неї сіль і вбийте сире куряче яйце.
точний рецепт тесту для мантів - фото крок 2
За допомогою вилочки або віночка перемішайте все до однорідного стану.
точний рецепт тесту для мантів - фото крок 3
Відокремте від загальної кількості борошна дві склянки і відставте їх. Решту борошна просійте через сито і додайте в чисту суху миску.
точний рецепт тесту для мантів - фото крок 4
Зробіть в борошні невелике заглиблення. Потім влийте в нього збиті з водою і сіллю яйце.
точний рецепт тесту для мантів - фото крок 5
За допомогою ложки або лопатки розмішуйте вміст миски круговими рухами, починаючи з центру.
точний рецепт тесту для мантів - фото крок 6
Розмішуйте тісто до тих пір, поки воно не стане досить густим. Воно повинно взяти в себе всю муку з миски.
точний рецепт тесту для мантів - фото крок 7
Викладіть тісто на робочу поверхню. Вимішуйте його руками, постійно підсипаючи частинами решту борошна.
точний рецепт тесту для мантів - фото крок 8
За правилами тісто для мантів потрібно замішувати не менше п'ятнадцяти хвилин. Його слід гарненько обмять. Після десяти хвилин замісу, розплющите рукою тісто в корж довільної форми.
точний рецепт тесту для мантів - фото крок 9
Поверніть корж в кілька разів і отриманий конверт гарненько промніте. Повторіть процедуру ще кілька разів. Тісто має вийти максимально еластичним.
точний рецепт тесту для мантів - фото крок 10
Потім тісто скачайте в кулю, покладіть його в пакет, щоб воно не зовсім свіжого, і залиште його на расстойку хвилин на сорок. Потім можна приступати до ліплення мантів.

Схожі рецепти