Точний рецепт тесту для мантів
(покроковий рецепт з фото)
Манти - це блюдо, яке прийшло до нас з Кавказу. Там воно неймовірно популярне. Тісто для нього дуже схоже на те, яке господині готують на пельмені або вареники і готується досить просто.
З цього покрокового рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати "правильне" тісто для мантів. Листкового в ньому нічого немає, але є пара секретів, які допоможуть зробити ваше тісто ніжним і смачним. Також його можна використовувати для приготування інших борошняних страв. Щоб дізнатися, як приготувати точний рецепт тесту для мантів, вивчіть ці поради.
- Борошно пшеничне - 450-500 грам
- Яйця курячі - 1 штука
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 2 чайних ложки
У глибоку миску влийте склянку чистої питної води кімнатної температури, додайте до неї сіль і вбийте сире куряче яйце.
За допомогою вилочки або віночка перемішайте все до однорідного стану.
Відокремте від загальної кількості борошна дві склянки і відставте їх. Решту борошна просійте через сито і додайте в чисту суху миску.
Зробіть в борошні невелике заглиблення. Потім влийте в нього збиті з водою і сіллю яйце.
За допомогою ложки або лопатки розмішуйте вміст миски круговими рухами, починаючи з центру.
Розмішуйте тісто до тих пір, поки воно не стане досить густим. Воно повинно взяти в себе всю муку з миски.
Викладіть тісто на робочу поверхню. Вимішуйте його руками, постійно підсипаючи частинами решту борошна.
За правилами тісто для мантів потрібно замішувати не менше п'ятнадцяти хвилин. Його слід гарненько обмять. Після десяти хвилин замісу, розплющите рукою тісто в корж довільної форми.
Поверніть корж в кілька разів і отриманий конверт гарненько промніте. Повторіть процедуру ще кілька разів. Тісто має вийти максимально еластичним.
Потім тісто скачайте в кулю, покладіть його в пакет, щоб воно не зовсім свіжого, і залиште його на расстойку хвилин на сорок. Потім можна приступати до ліплення мантів.