Соус для курки гриль
(покроковий рецепт з фото)
Овочі, Риба та морепродукти, Молочні продукти, Фрукти, Креветки, Морепродукти, Зелень, Помідор, Вершкове масло, Часник, Лимон
Всім відомо, що навіть звичайне блюдо може стати неймовірно смачним, якщо до нього подати правильний соус. Пропоную вам на замітку відмінний рецепт приготування соусу для курки гриль.
Завдяки поєднанню солодких і гострих ноток смаку, цей соус ідеально підходить до трохи сухуватий м'яса птиці. До того ж, цей простий рецепт соусу для курки гриль можна використовувати також для маринаду курочки.
- Гірчичний - 50 грам
- Мед - 50 грам
- Лимон - 0.5 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Паприка - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець чилі - 1 щіпка
1. Для приготування соусу необхідно очистити 1 зубчик часнику. При бажанні можна використовувати і більше, зайвим він точно не буде.
2. Часник подрібнити ножем на невеликі кубики. Можна, можливо, звичайно, пропустити через прес, однак найкраще, якщо часник буде відчуватися.
3. До измельченному часнику відправити сіль, паприку і гострий перець. Рецепт приготування соусу для курки гриль можна доповнити також іншими спеціями і сушеними травами, наприклад.
4. Тепер можна додати гірчицю. Найкраще використовувати гірчицю в зернах, вона надає не тільки смак, але і консистенцію соусу. Також додати рідкий мед. Якщо мед зацукрувався його можна трохи нагріти на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Все ретельно перемішати.
5. З половинки лимони вичавити сік і додати в соус. Можна використовувати і концентрат, якщо він є під рукою.
6. Як слід перемішати і при бажанні відрегулювати баланс солодкого і гострого (додаючи ще трохи меду або гірчиці). Ось такий смачний і швидкий соус для курки гриль в домашніх умовах готовий.
7. Маринувати в такому соусі курочку можна близько 40 хвилин. А готову курку відразу після приготування рясно полити соусом, щоб він краще вбрався.