Маринад для курки гриль
(покроковий рецепт з фото)
Є безліч смачних маринадів, але, на мій погляд, найкрасивішу і смачну скоринку дає саме маринад на основі майонезу. Я завжди готую його сама, адже це просто, а виходить натурально.
Якщо любите гостренькі курочку, то сміливо збільшуйте кількість перцю чилі. Також можна додати в маринад домашню гостру аджику на основі томатів і гіркого перцю. Пробуйте! варіант, як приготувати маринад для курки гриль, мені дуже подобається!
- Майонез - 80 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (без гірки)
- Каррі - 0, 5 чайних ложки
- Чилі мелений - 0, 25 чайних ложки
- Суміш сушеного часнику, перець і орегано - 0, 5 чайних ложки
- Яблучний або рисовий оцет - 1-2 чайних ложок
Приготуйте інгредієнти для маринаду. Кількість спецій регулюйте на свій смак, щось можна збільшити, щось прибрати. Я роблю маринад саме так, і оцет додаю для того, щоб м'ясо було після смаження ніжним і Несухі.
Змішайте спеції, сіль, оцет і майонез.
Ретельно перемішайте. Готовим маринад змастіть курку, загорніть її в харчову плівку, дайте настоятися пару годин в холодильнику.