Маринад для курки з пива
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати маринад для курки з пива, застосуємо для будь-яких частин курки, будь то гомілки, стегенця або крильця. Родзинка цього маринаду якраз в пиві, який надає пікантну родзинку.
У цьому рецепті головним є не приготування самих гомілок, а оригінальний маринад, який прикрашає смак курки і надає йому незвичайності і приємну родзинку. Курку в такому маринаді можна приготувати в духовці, на пательні, на грилі і навіть на багатті. У будь-якому випадку вийде смачно і оригінально!
- Пиво - 200 мілілітрів
- Дижонская гірчиця - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Орегано - 1/2 чайних ложки
- Часник - 2 зубчики
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Курячі гомілки - 400 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Пиво можна використовувати будь-який, але зверніть увагу, що при використанні темного пива буде присутній легка гірчинка в готовій страві.
Сам маринад приготувати дуже просто - змішайте пиво, діжонську гірчицю, сіль, паприка, орегано, видавіть кілька зубчиків часнику і покладіть лавровий листок. Все це перемішайте, щоб аромати змішалися.
Тепер покладіть в маринад курячі гомілки, які необхідно попередньо промити і обсушити. Зверху затягніть миску харчовою плівкою і відправте в холодильник мінімум на 3 годину. Звичайно ж, краще залишити гомілки маринуватися на всю ніч, тоді їх смак буде більш яскравим і вираженим.
Мариновані гомілки перекладіть у форму для запікання, змащену олією. Запікайте в духовці до готовності (приблизно 30 хвилин при температурі 180 градусів).
Курячі гомілки в маринаді з пива готові. Їжте із задоволенням!