Маринад для курки з йогуртом
(покроковий рецепт з фото)
Завдяки маринаду, курка виходить більш ніжною і з рум'яною хрусткою скоринкою. Раніше використовував майонез, але знайшов інший варіант. Розповідаю, як приготувати маринад для курки з йогуртом.
Курку можна маринувати цілком або шматочками. До маринаду додаю за смаком будь-які спеції, наприклад, шафран, базилік, орегано та інші. Саме завдяки їм курка набуває свій смак. Краще залишити курку в маринаді на ніч, але якщо часу зовсім мало, то можна і на пару годин.
- Курка - 1 кілограм
- Грецький йогурт - 1 Склянка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Орегано - 1/2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Петрушка - 1/2 пучка
- Лимон - 1 штука
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
1. У миску викладаю йогурт, додаю оливкову олію, подрібнений через прес часник, орегано, сіль і чорний мелений перець.
2. Лимон обполіскую окропом. Потім натираю цедру і додаю її до маринаду.
3. Петрушку мою і подрібнюю ножем, додаю її в миску.
4. Гарненько перемішую маринад, тепер він готовий до використання.
5. Курку мою і розбираю на частини (або використовую вуджу готові шматочки), розміщую м'ясо в маринад, перемішую, залишаю на 1 час.
6. Випікаю курку в розігрітому до 190 градусів духовці близько 1 годину, смачного!