Рецепт Маринад для курки з йогуртом фото

Маринад для курки з йогуртом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Птах, Курка, Зелень, Петрушка
Вегетаріанське харчування
На швидку руку, На природу
Соуси, Маринади

Завдяки маринаду, курка виходить більш ніжною і з рум'яною хрусткою скоринкою. Раніше використовував майонез, але знайшов інший варіант. Розповідаю, як приготувати маринад для курки з йогуртом.

Курку можна маринувати цілком або шматочками. До маринаду додаю за смаком будь-які спеції, наприклад, шафран, базилік, орегано та інші. Саме завдяки їм курка набуває свій смак. Краще залишити курку в маринаді на ніч, але якщо часу зовсім мало, то можна і на пару годин.

  • Курка - 1 кілограм
  • Грецький йогурт - 1 Склянка
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Орегано - 1/2 Ст. Ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Петрушка - 1/2 пучка
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль і чорний мелений перець - За смаком
маринад для курки з йогуртом - фото крок 1
1. У миску викладаю йогурт, додаю оливкову олію, подрібнений через прес часник, орегано, сіль і чорний мелений перець.
маринад для курки з йогуртом - фото крок 2
2. Лимон обполіскую окропом. Потім натираю цедру і додаю її до маринаду.
маринад для курки з йогуртом - фото крок 3
3. Петрушку мою і подрібнюю ножем, додаю її в миску.
маринад для курки з йогуртом - фото крок 4
4. Гарненько перемішую маринад, тепер він готовий до використання.
маринад для курки з йогуртом - фото крок 5
5. Курку мою і розбираю на частини (або використовую вуджу готові шматочки), розміщую м'ясо в маринад, перемішую, залишаю на 1 час.
маринад для курки з йогуртом - фото крок 6
6. Випікаю курку в розігрітому до 190 градусів духовці близько 1 годину, смачного!

Схожі рецепти