Рецепт Маринад для курки на кефірі фото

Маринад для курки на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти, Птах, Курка, Куряче філе, Кефір
Вегетаріанське харчування
На природу
Соуси, Маринади

Кефір - це не тільки смачний молочний напій, але і відмінний маринад для м'яса (свинини, курки, індички). Завдяки йому, все виходить ніжним. Розповім, як приготувати маринад для курки на кефірі.

Для приготування такого маринаду можна використовувати кефір будь-якої жирності. Завдяки кефіру м'ясо виходить ніжним (особливо свинина або яловичина), а на його поверхні утворюється рум'яна кірочка. Курка сама по собі досить ніжна, тому для її маринування вистачить 30-60 хвилин, а ось свинину варто потримати подовше.

  • Куряче філе - 2 штуки
  • Кефір - 1 Склянка
  • Рослинна олія - 1/4 склянки
  • Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Паприка - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка
маринад для курки на кефірі - фото крок 1
1. У миску вливаю кефір, додаю до нього рослинне масло, паприка, лимонний сік, сіль і чорний мелений перець. Чищу зубчики чеснока, відвалів їх через прес до кефіру, гарненько перемішую.
маринад для курки на кефірі - фото крок 2
2. Курку мою і викладаю в контейнер або в поліетиленовий пакет, заливаю її приготованим кефірний маринадом, закриваю щільно і відправляю на пару годин в холодильник, періодично перевертаю м'ясо.
маринад для курки на кефірі - фото крок 3
3. Обсмажую курку на сковороді гриль з додаванням невеликої кількості рослинного масла до рум'яної скоринки.
маринад для курки на кефірі - фото крок 4
4. Нарізаю курочку пластинками товщиною 1 сантиметр. Подаю з кукурудзою і салатом з огірків, зелений. Смачного!

Схожі рецепти