Маринад для курки на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Кефір - це не тільки смачний молочний напій, але і відмінний маринад для м'яса (свинини, курки, індички). Завдяки йому, все виходить ніжним. Розповім, як приготувати маринад для курки на кефірі.
Для приготування такого маринаду можна використовувати кефір будь-якої жирності. Завдяки кефіру м'ясо виходить ніжним (особливо свинина або яловичина), а на його поверхні утворюється рум'яна кірочка. Курка сама по собі досить ніжна, тому для її маринування вистачить 30-60 хвилин, а ось свинину варто потримати подовше.
- Куряче філе - 2 штуки
- Кефір - 1 Склянка
- Рослинна олія - 1/4 склянки
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Паприка - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
1. У миску вливаю кефір, додаю до нього рослинне масло, паприка, лимонний сік, сіль і чорний мелений перець. Чищу зубчики чеснока, відвалів їх через прес до кефіру, гарненько перемішую.
2. Курку мою і викладаю в контейнер або в поліетиленовий пакет, заливаю її приготованим кефірний маринадом, закриваю щільно і відправляю на пару годин в холодильник, періодично перевертаю м'ясо.
3. Обсмажую курку на сковороді гриль з додаванням невеликої кількості рослинного масла до рум'яної скоринки.
4. Нарізаю курочку пластинками товщиною 1 сантиметр. Подаю з кукурудзою і салатом з огірків, зелений. Смачного!