Маринад для овочів гриль
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати маринад для овочів гриль в домашніх умовах. Це дуже зручно - можна з дому замаринувати овочі, а потім поїхати на природу і запекти їх, або ж запекти будинку в духовці!
Як мені здається, краще цього простого рецепту маринаду для овочів гриль не знайти! І блюдо саме по собі виходить завжди соковитим і смачним, а з цим кисло-солодким маринадом навіть самі звичні поєднання починають звучати по-новому, більш свіжо і вишукано. Спробуйте, і запишіть собі рецепт - він вам точно знадобиться, адже цей маринад підійде і для м'яса, і для птиці!
- Овочі - 1 кілограм (у мене - помідори, баклажан, кабачок, трохи грибів, цибуля. Можна брати будь-які овочі.)
- Оцет бальзамічний - 1/4 склянки
- Масло оливкове - 1/4 склянки
- Томатна паста - 1/4 склянки
- Зелень подрібнена - 1 Ст. Ложка
- Спеції - 1 Ст. Ложка
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Рецепт простий і приємний - поріжемо всі овочі приблизно однаковими шматочками середнього розміру. Посипаємо зеленню, спеціями, подрібненим часником, сіллю і перцем. Перемішаємо.
2. Окремо змішаємо все рідкі елементи для соусу, заливаємо цією сумішшю наші овочі, нехай постоять хоча б півгодини. Потім нанизуємо з на шпажки і запікаємо на грилі або в духовці.
3. Ну от і все! Подаємо прямо на шпажки або викладаємо в тарілку і подаємо як гарнір до м'яса. Смачного!