Рецепт Соус для овочів гриль фото

Соус для овочів гриль
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Молочні продукти , Молоко , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Соуси
Кількість порцій: 5-8
Час приготування: 15 хв.

Приготувати соус для овочів гриль можна з різних інгредієнтів. Непогано запечені овочі поєднуються з білим, лимонно-соєвим, ягідним і навіть з томатним соусом. Це все справа вашого смаку.

Опис приготування:

Уявити собі запечені овочі без соусу дуже складно, особливо, якщо овочі готуються на грилі разом з м'ясом або рибою. Такий соус для овочів гриль стане відмінним доповненням, а приготувати його можна всього за 15 хвилин!

  • Олія - 40 грам
  • Борошно - 50 грам
  • Молоко - 300 грам
  • Мускатний горіх і сіль - За смаком
соус для овочів гриль - фото крок 1
1. Любителі французької кухні знають, що соус Бешамель поєднується практично з будь-якими продуктами. Приготувати білий соус можна і до запеченим овочам (при бажанні додайте в нього ще часник). Отже, розтоплюємо в ємності вершкове масло.
соус для овочів гриль - фото крок 2
2. Додаємо до нього борошно. roza_ker, постійно помішуючи. Головне, щоб не було грудок.
соус для овочів гриль - фото крок 3
3. Поступово додаємо молоко (можна вершки) і продовжуємо томити на вогні, постійно помішуючи.
соус для овочів гриль - фото крок 4
4. У самому кінці додаємо сіль і мускатний горіх (за смаком). Саме він надає особливий аромат і пікантність соусу.
соус для овочів гриль - фото крок 5
5. Соус залишаємо до охолодження, а потім подаємо в креманке до вашого основної страви.

Схожі рецепти