Соус для овочів гриль
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати соус для овочів гриль можна з різних інгредієнтів. Непогано запечені овочі поєднуються з білим, лимонно-соєвим, ягідним і навіть з томатним соусом. Це все справа вашого смаку.
Уявити собі запечені овочі без соусу дуже складно, особливо, якщо овочі готуються на грилі разом з м'ясом або рибою. Такий соус для овочів гриль стане відмінним доповненням, а приготувати його можна всього за 15 хвилин!
- Олія - 40 грам
- Борошно - 50 грам
- Молоко - 300 грам
- Мускатний горіх і сіль - За смаком
1. Любителі французької кухні знають, що соус Бешамель поєднується практично з будь-якими продуктами. Приготувати білий соус можна і до запеченим овочам (при бажанні додайте в нього ще часник). Отже, розтоплюємо в ємності вершкове масло.
2. Додаємо до нього борошно. roza_ker, постійно помішуючи. Головне, щоб не було грудок.
3. Поступово додаємо молоко (можна вершки) і продовжуємо томити на вогні, постійно помішуючи.
4. У самому кінці додаємо сіль і мускатний горіх (за смаком). Саме він надає особливий аромат і пікантність соусу.
5. Соус залишаємо до охолодження, а потім подаємо в креманке до вашого основної страви.