Шашлик з телятини з соєвим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте замаринувати м'ясо в соєвому соусі, і вам навіть спеції не знадобляться! Можете готувати так не тільки телятину, але і свинину або навіть курку. Дивіться рецепт приготування і записуйте!
Зазвичай я в соєвому соусі мариную курку. Але телятина вийшла теж просто чудово: ніжною, але в міру солоною і дуже апетитною. Поки смажили, все слинки пускали. Для приготування шашлику з телятини з соєвим соусом я ще додаю наршараб, це просто незамінна приправа до м'яса з сонячного Азербайджану. Якщо готової приправи не знайшли, додайте гранатового соку і спецій до м'яса побільше, коріандр та базилік, наприклад.
- Телятина - 1 кілограм
- Соєвий соус - 100 мілілітрів
- Наршараб - 100 мілілітрів
- Масло оливкове - 50 мілілітрів
- Цибуля - 3 штуки
- Спеції - За смаком
Телятину гарненько промийте.
М'ясо порізати на кубики, залийте маслом оливковою, соєвим соусом, наршараб, додайте спецій. Цибуля поріжте півкільцями або просто четвертинками, його додайте до м'яса. Все добре перемішайте.
Дайте м'яса промаринуватися хоча б годинку, а якщо і на ніч в холодильнику залишите, буде прекрасний результат.
Смажити шашлик потрібно приблизно 25-30 хвилин, постійно перевертаючи, і не дайте йому підгоріти.
Смажити шашлик потрібно приблизно 25-30 хвилин, постійно перевертаючи, і не дайте йому підгоріти.
Подавати готовий шашлик з телятини з соєвим соусом можете з томатним соусом, гірчицею і найголовніше - з пивом. Смачного!