Грецький салат з соєвим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 20 хв.
Соєвий соус - один з базових продуктів азіатської кухні, а грецький салат, зрозуміло, відноситься до європейської. Але одного разу у мене на кухні закінчилася сіль… Так я дізналася, як приготувати грецький салат з соєвим соусом!
Опис приготування:
На щастя, у мене був хороший соєвий соус - з тих, що виробляють за традиційною рецептурою. Саме такий соус містить безліч мінеральних елементів, вітамінів і амінокислот. Не даремно він є основою азіатської кухні - зокрема, соєвий соус дуже популярний в Японії, а жителі цієї країни відомі своїм здоров'ям і неабиякою тривалістю життя.
За рахунок присутності похідних натуральної глутамінової кислоти соєвий соус має властивість підкреслювати смак страв і яскраву індивідуальність їх інгредієнтів. Саме тому я вважаю, що рецепт приготування грецького салату з соєвим соусом цілком гідний вашої уваги. Сподіваюся, він вам сподобається.
- Фета - 250 грам
- Помідори - 5-6 штук
- Огірки - 2-3 штук
- Перець солодкий - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Маслини - 20-25 штук
- Лимон - 0, 5 штуки
- Свіжа зелень - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Орегано сушений - За смаком
- Масло оливкове - 5-6 Ст. Ложок
- Соєвий соус - 1-3 Ст. Ложок
Огірки вимити, обсушити, нарізати досить великими шматочками.
Також вчинити з помідорами.
Перець очистити від насіння і теж нарізати - я люблю квадратиками; ).
Лук нашаткувати кільцями або півкільцями. Якщо він занадто гіркий - обдайте його окропом.
Вийняти кісточки з маслин.
Нарізати фету.
Видавити сік з половинки лимона.
І змішати його з соєвим соусом, маслом, перцем і орегано.
Зелень подрібнити гострим ножем.
Скласти всі інгредієнти в салатник, полити заправкою і перемішати. Подавати на стіл відразу.