Курячий шашлик в духовці з медом і соєвим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Іноді дуже хочеться порадувати близьких смачним шашликом, але приготувати його на природі немає можливості. Тому розповім, як приготувати курячий шашлик в духовці з медом і соєвим соусом.
Незважаючи на те, що приготувати шашлик в духовці досить просто, виходить він дуже смачним і ароматним. Вся справа в маринаді: соєвий соус робить м'ясо ніжним і більш насиченим на смак, а мед створює золотисту скориночку. Для шашлику в духовці найкраще використовувати куряче філе, так як воно досить швидко маринується і пропікається в духовці. За бажанням можете додати нарізаних овочів на шпажки, наприклад, кільця цибулі.
- Куряче філе - 500 грам
- Соєвий соус - 4 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Мед - 2 чайних ложки
- Сушений часник - 0, 5 чайних ложки
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
1. Дерев'яні шпажки замочити в холодній воді і залиште на 30 хвилин. Куряче філе наріжте на довгі смужки. Деко вистелити фольгою.
2. Приготуйте маринад: соєвий соус змішайте з медом, сушеним часником, лимонним соком і оливковою олією. Залийте маринадом курку і промаринується 1 час.
3. Куряче філе урожай shpazhki, викладіть їх на деко так, щоб м'ясо не стосувалося дна, і запікайте в розігрітій до 220 градусів духовці 12-15 хвилин.
4. Подавайте шашлик з листям салату, часточками помідора і кропом. Смачного!