Шашлик з курки (рецепт маринаду)
(покроковий рецепт з фото)
Не всі люблять шашлики зі свинини, а баранина дорога, але є хороша альтернатива. Розповім, як приготувати шашлик з курки (рецепт маринаду). Ця опція доступна кожному за ціною і набору спецій.
Курячий шашлик відмінно замінить вам свинину. Куряче м'ясо не потрібно довго маринувати, воно завжди виходить м'яким і ніжним. Варто враховувати, що куряче м'ясо не таке соковите, як свинина, тому не пережарьте його і вибирайте відповідний маринад. Подавайте шашлики відразу після приготування.
- Паприка - 2 чайних ложки
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 1 Чайна ложка
- Кардамон - 1/4 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Куряче філе - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Оливкова олія - 0, 5 склянки
- Часник - 15 зубчиків
- Вапно - 3 штуки (сік)
- Червона цибуля - 1 штука
- Зелений перець - 1 штука
- Червоний перець - 1 штука
1. В одній мисці змішайте паприку, чебрець, мускатний горіх і кардамон, додайте чорний мелений перець і сіль. В іншій мисці змішайте зубчики часнику, пропущені через прес з оливковою олією.
2. Вимийте куряче філе і наріжте його невеликими шматочками, обваляйте м'ясо в суміші сухих спецій.
3. У велику ємність викладіть куряче м'ясо, додайте до нього суміш оливкового масла і часнику, вичавити сік лайма. Очистіть і наріжте крупно цибулю, викладіть його до м'яса і перемішайте, маринують від півгодини до трьох годин.
4. Очистіть і наріжте кубиками перці, Червона цибуля. Розподіліть м'ясо і овочі на шампурах.
5. Обсмажуйте шашлик на грилі до готовності (3-5 хвилин).
6. Подавайте шашлики відразу після обсмажування, смачного!