Рецепт маринаду шашлику з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Баранина - м'ясо зі специфічним смаком, і інший раз від нього позбутися важко. Але при правильному маринаді шашлик виходить виключно смачним, ніжним і м'яким. Від нього будуть в захваті навіть діти.
Як приготувати маринад для баранини, щоб м'ясо всередині було ніжним і соковитим, а зовні - із золотистою скоринкою і підсмаженим? Зараз розповім. Завдяки соку лимона і цибулі в маринаді м'ясо не випустить зайвий сік і буде соковитим. Спробувавши приготувати шашлик з маринадом за моїм рецептом, я впевнена, що ви занесете його в свою скарбничку кулінарних рецептів.
- Бараняча м'якоть - 1, 8-2 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Лимонний сік - 50 мілілітрів
- Сіль чорна - 5 грам
- Перець чорний мелений - 5 грам
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
Зачистіть м'ясо баранини від плівок, жилок і зайвого жиру. Зріжте його від кістки і наріжте невеликими шматочками в 5-7 см.
Частина цибулі наріжте півкільцями, а другу подрібніть якомога менше, щоб він випустив якомога більше соку. Надішліть цибулю в ємність з нарізаним м'ясом.
Змішайте масло, сік лимона і сіль в окремій ємності. Отриману однорідну суміш відправте до м'яса і ретельно перемішайте. М'ясо поперчіть і накрийте кришкою. Залиште при кімнатній температурі на 2, 5-3 години маринуватися. Кожні півгодини м'ясо необхідно перемішувати.
М'ясо насадити на шампура, коли будуть готові вугілля.
Обсмажуйте шашлик рівномірно з усіх боків до готовності.