Рецепт Рецепт маринаду шашлику з баранини фото

Рецепт маринаду шашлику з баранини
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На природу
Гарячі страви , Шашлик
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Баранина - м'ясо зі специфічним смаком, і інший раз від нього позбутися важко. Але при правильному маринаді шашлик виходить виключно смачним, ніжним і м'яким. Від нього будуть в захваті навіть діти.

Опис приготування:

Як приготувати маринад для баранини, щоб м'ясо всередині було ніжним і соковитим, а зовні - із золотистою скоринкою і підсмаженим? Зараз розповім. Завдяки соку лимона і цибулі в маринаді м'ясо не випустить зайвий сік і буде соковитим. Спробувавши приготувати шашлик з маринадом за моїм рецептом, я впевнена, що ви занесете його в свою скарбничку кулінарних рецептів.

  • Бараняча м'якоть - 1, 8-2 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Лимонний сік - 50 мілілітрів
  • Сіль чорна - 5 грам
  • Перець чорний мелений - 5 грам
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
рецепт маринаду шашлику з баранини - фото крок 1
Зачистіть м'ясо баранини від плівок, жилок і зайвого жиру. Зріжте його від кістки і наріжте невеликими шматочками в 5-7 см.
рецепт маринаду шашлику з баранини - фото крок 2
Частина цибулі наріжте півкільцями, а другу подрібніть якомога менше, щоб він випустив якомога більше соку. Надішліть цибулю в ємність з нарізаним м'ясом.
рецепт маринаду шашлику з баранини - фото крок 3
Змішайте масло, сік лимона і сіль в окремій ємності. Отриману однорідну суміш відправте до м'яса і ретельно перемішайте. М'ясо поперчіть і накрийте кришкою. Залиште при кімнатній температурі на 2, 5-3 години маринуватися. Кожні півгодини м'ясо необхідно перемішувати.
рецепт маринаду шашлику з баранини - фото крок 4
М'ясо насадити на шампура, коли будуть готові вугілля.
рецепт маринаду шашлику з баранини - фото крок 5
Обсмажуйте шашлик рівномірно з усіх боків до готовності.

Схожі рецепти