Салат з соусом «песто»
(покроковий рецепт з фото)
Сподіваюся, що багатьом сподобається цей вишуканий літньо-весняний салат зі свіжої зелені і фруктів, сиру і горіхів. Цікаву нотку вносить свіжий "песто", приготований з базиліка, часнику і горіхів.
Соус "песто" можна поєднувати не тільки з салатом, але і з вареними спагетті, відвареною картоплею, стручковой фасолью, картопляними галушками і використовувати при приготуванні лазаньї. А зараз ми застосуємо його для салату.
- Листя молодого шпинату - 500 грам
- Груші - 2 штуки
- Ядра грецккіх горіхів - 60 грам
- Сир блакитний - 150 грам
- Песто - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 Ст. Ложка
1
Промийте листя молодого шпинату, просушіть рушником.
2
Груші наріжте скибочками.
3
Ядра волоських горіхів злегка обсмажте на сухій гарячій сковороді і наріжте великими шматочками.
4
Блакитний сир також наріжте на шматочки або натріть на скибочки за допомогою терки для сиру.
5
Змішайте шпинат, груші, волоські горіхи і сир в салатної мисці.
6
Песто, лимонний сік і воду з'єднайте в невеликій чашці і збийте до однорідної суміші.
7
Полийте салат заправкою, перемішайте, перекладіть в салатник і подавайте на стіл.