Рецепт Фокачча з соусом «песто» фото

Фокачча з соусом «песто»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Сир , Зелень , Моцарелла
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка , Соуси , Песто , Фокачча
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Фокачча з соусом"Песто" - це дріжджові булочки в апетитному соусі із зелені, посипані сиром. Така випічка виходить шалено смачною завдяки смачному тесту, сусу і моцарелла. Спробуйте!

Опис приготування:

Насправді немає нічого складного в приготуванні фокаччи - досить лише гарненько замісити тісто і правильно підібрати соус. У цьому рецепті я розповім, як приготувати фокаччу з соусом"Песто" , ароматним зеленим соусом з базиліка, пармезан і кедрові горіхи. Випічка виходить ситної і дуже смачною, так як до складу дріжджового тіста входить рослинна олія, а саме блюдо потрібно посипати тертим сиром. Раджу подавати фокаччу гарячої, так вона найбільш смачна!

  • Борошно - 250 грам
  • Моцарелла - 50-70 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Дріжджі бистродейтсвующіе - 1 Чайна ложка
  • Тепла вода - 150 мілілітрів
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Базилік - 1 пучок
  • Пармезан - 50 грам
  • Кедрові горіхи - 30 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Оливкова олія - 150 мілілітрів
фокачча з соусом
1. Приготуйте соус «Песто»: великий пучок базиліка промийте холодною водою. Відокремте листя від стебел, добре просушіть і порубати. Часник очистіть і наріжте тонкими пластинками.
фокачча з соусом
2. Пармезан або інший твердий сир натріть на тертці. Частина базиліка викладіть в чашу блендера, додайте тертий сир, горіхи, часник і 2-3 столові ложки оливкової олії.
фокачча з соусом
3. Подрібніть масу блендером, поступово додаючи решту листя базиліка і оливкове масло (соус не повинен бути однорідним). Приготуйте тісто: змішайте борошно, сіль і дріжджі.
фокачча з соусом
4. У центрі зробіть поглиблення, додайте теплу воду і рослинну олію. Замісити тісто протягом 7 хвилин - воно не повинно липнути до рук. Перекладіть тісто в миску, змащену олією, накрийте плівкою і залиште на 1 час.
фокачча з соусом
5. Злегка обомніте тісто, після чого розділіть його на 16 частин і скачайте з них кульки. Занурте кожну кульку в соус і викладіть у форму діаметром 22 см. Накрийте форму плівкою і залиште в теплому місці на 1 час.
фокачча з соусом
6. Посипте фокаччу тертої моцарелою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти