Фокачча з песто
(покроковий рецепт з фото)
Уже не перший раз пробую зробити подібну випічку-закуску. Її рецепт я описала для вас в свій рецепт нижче. Цього разу вирішила додати цікавий елемент у вигляді соусу песто. Читайте уважно!
Як приготувати фокаччу з песто, я зараз вам розповім. Цей плоский італійський хліб подобається моїй родині. Він більше схожий на коржик, тільки об'ємну. Саме тісто досить просто замішується і випікається. Цей варіант нагадує мені піцу, тому я зробила пікантне доповнення зверху.
- Борошно - 4 склянки
- Твердий сир - 3 склянки (тертий)
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Вода - 2 склянки
- Заголовок для палітурки - 2 Ст. Ложки
- Соус песто - 220 грам
- Помідор - 2 штуки
- Сіль - За смаком
Для тіста з'єднайте сіль, борошно, дріжджі і воду. Все перемішайте. Залиште тісто на 12-14 годин в теплому місці.
Готове тісто підніметься. Розділіть його на 2 частини.
Кожен шматочок розтягніть на деку, який попередньо потрібно покрити фольгою або пекарської папером.
Зверху розподіліть песто, сир і нарізані кружальцями помідори.
Випікайте фокаччу в духовці 15 хвилин при 220 градусах. Смачного!