Баклажани з соусом песто
(покроковий рецепт з фото)
Баклажани з соусом песто - відмінна закуска, яка підійде до будь-яких страв. Виглядає вона дуже апетитно, тому її не соромно подати і на святковий стіл. Почастуєте і ви своїх гостей баклажанами.
Якщо ви хочете знати, як приготувати баклажани з соусом песто, то просто прочитайте цей рецепт. Така середземноморська закуска сподобається всім вашим гостям. Вона буде фаворитом у людей, які дотримуються посту або є вегетаріанцями.
- Баклажан - 1 штука
- Базилік - 100 грам
- Пармезан - 50 грам
- Масло оливкове - 70 мілілітрів
- Горіхи кешью - 70 грам
- Сік лимона - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
Баклажани вимийте і наріжте на пластинки товщиною в півсантиметра. Посипте баклажани сіллю, дайте їм постояти, щоб пішла непотрібна гіркоту.
Ракалій в сковороді соняшникова або оливкова олія. Обсмажуйте кожен шматочок баклажана з двох сторін до коричневого відтінку.
В піалі подрібніть базилік, горіхи, додайте тертий пармезан, сік лимона, оливкова олія. Приправити сіллю. Це і буде ваш соус песто. Намажте шматочки баклажанів соусом. Подавайте закуску до столу.