Рецепт Курка з соусом песто фото

Курка з соусом песто
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Птах, Курка
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Не знаю, як приготувати курку? Тоді на замітку вам пропоную відмінну ідею - смачна, ароматна і дуже красива курка з соусом песто в домашніх умовах.

Це надзвичайно смачне блюдо чудово тим, що курка не тільки подається з соусом, але і готується з ним. Завдяки цьому птах просочується смаками і ароматами соусу. Не знаю, як зробити курку з соусом песто? Вашій увазі пропонується детальний рецепт.

  • Базилік - 100 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Кедрові горіхи - 50 грам
  • Оливкова олія - 20-50 мілілітрів
  • Пармезан - 50 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Курка - 1 штука
курка з соусом песто - фото крок 1
1. Безумовно, купити соус песто можна і в магазині, проте краще зробити його самостійно. Тим більше, що нічого складного в приготуванні немає. У чашу блендера або ступки відправити вимитий і просушений базилік, очищений часник, кедрові горіхи. Пармезан натерти на тертці і додати в блендер. Збити трохи, щоб вийшла однорідна консистенція.
курка з соусом песто - фото крок 2
2. Поступово вливати оливкова олія (буквально по 1 чайній ложці), щоб вийшла м'яка консистенція. Посолити і поперчити за смаком.
курка з соусом песто - фото крок 3
3. Через кілька хвилин домашній соус песто готовий. Безумовно, рецепт приготування курки з соусом песто стане простіше, якщо соус приготувати заздалегідь або купити в магазині.
курка з соусом песто - фото крок 4
4. Курку вимити і просушити. Рясно змастити курку соусом. При бажанні додати спецій в середину птиці - ароматну зелень, лимон та інше.
курка з соусом песто - фото крок 5
5. Курку необхідно відправити в розігріту духовку на 25-30 хвилин. Потім дістати і знову трохи змастити соусом. При бажанні цю процедуру можна повторити протягом приготування 2-5 раз.
курка з соусом песто - фото крок 6
6. Курка з соусом песто в домашніх умовах запікається від 1 до 3 годин, в залежності від розміру птиці. Коли курочка готова її необхідно трохи остудити, розрізати на порційні шматочки і рясно полити соусом. Подавати до столу з гарніром або овочами.

Схожі рецепти