Салат з дайкона на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Dajkon, він же біла редька, він же японська редька, відрізняється великою вагою, до 5 кг, і високим вмістом вітамінів. І на відміну від свого побратима, цей овоч не гірчить. З нього часто роблять салати.
Якщо ви ще не пробували чогось подібного, то раджу познайомитися з тим, як приготувати салат з дайкона на зиму. У міру гострий смак, який вам точно запам'ятається. Ні на що не схоже блюдо розлітається зі столу відразу ж, особливо в якості закуски. Або ж додайте до салату простий рис.
- Dajkon - 1 кілограм
- Цукор - 100 грам
- Саке - 100 мілілітрів (або горілка, розведена з водою 1:1)
- Сіль - 25 грам
- Перець чилі, червоний - 0, 5-1 штуки
- Журавлина - 1 Ст. Ложка
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 500 мілілітрів
- Часник - 4-5 зубчиків
- Апельсинова шкірка - 0, 1 штуки
- Петрушка, гілочка - 2 штуки
Дайкон очистіть і наріжте тонкою соломкою.
Додайте до дайкон перець кружками, дрібно нарізаний часник і петрушку, apelsinovuyu Екстремальні, kurkumu і klyukvu.
Зваріть маринад. Розчиніть на вогні в каструлі воду з цукром, сіллю і саке. Потім маринад остудіть. Влийте його до інгредієнтів в щільний пакет.
Залиште салат маринуватися на 1-3 дня. Можете відразу перекласти його в промиту банку, і закрутивши її кришкою. Смачного!