Ромашка з дайкона
(покроковий рецепт з фото)
Ромашка з дайкона - це неймовірно красива закуска, яка буде ефектно виглядати на будь-якому святковому столі і дасть підсвідомий сигнал всім гостям: тут вміють смачно і красиво готувати.
Як ви бачите на фото, ромашка з дайкона - це дуже оригінальна і красива закуска, яка відмінно прикрасить ваш святковий стіл і здивує всіх гостей. Головне, що зробити такі ромашки досить просто - ніяких особливих навичок карвінгу (різьблення по продуктам харчування) не вимагається. У мене гарна ромашка вийшла десь уже з третього разу. Благо дайкон і моркву - продукти дешеві, і можна сміливо пробувати - невдалі ромашки можна з'їсти відразу, а красивими - оформити стіл
- Dajkon - 1 скибочку
- Морква - 1 штука
Шматочок дайкона очищаємо від шкірки, надаємо йому форму циліндра - для цього достатньо овощечисткой підрівняти гострі краї.
Від середини до краю за допомогою ножа робимо неглибокі надрізи товщиною приблизно 1-2 мм.
Тримаємо ніж під кутом в 30 градусів до зробленого розрізу і акуратно зрізаємо частина м'якоті дайкона з двох сторін.
Ось так.
Нарізаємо нашу заготовку на круги товщиною близько 5-6 мм.
За допомогою маленького ножа акуратно вирізаємо пелюстки ромашки.
Знову ж, за допомогою маленького ножа надаємо пелюсткам трохи округлу форму.
У nuazetki допомоги (спеціальний інструмент для карвінгу) вирізаємо серцевину моркви в формі кульки.
Зубочисткою скріплюємо пелюстки з дайкона з серцевиною моркви.
Отриману композицію ненадовго відправляємо в холодну воду.
Букетик готовий. Краса, чи не так? :)