Рецепт Ромашка з дайкона фото

Ромашка з дайкона
(покроковий рецепт з фото)

Японська кухня
Овочі
Вагітним і годуючим
На святковий стіл
Кількість порцій: 1
Час приготування: 20 хв.

Ромашка з дайкона - це неймовірно красива закуска, яка буде ефектно виглядати на будь-якому святковому столі і дасть підсвідомий сигнал всім гостям: тут вміють смачно і красиво готувати.

Опис приготування:

Як ви бачите на фото, ромашка з дайкона - це дуже оригінальна і красива закуска, яка відмінно прикрасить ваш святковий стіл і здивує всіх гостей. Головне, що зробити такі ромашки досить просто - ніяких особливих навичок карвінгу (різьблення по продуктам харчування) не вимагається. У мене гарна ромашка вийшла десь уже з третього разу. Благо дайкон і моркву - продукти дешеві, і можна сміливо пробувати - невдалі ромашки можна з'їсти відразу, а красивими - оформити стіл

  • Dajkon - 1 скибочку
  • Морква - 1 штука
ромашка з дайкона - фото крок 1
Шматочок дайкона очищаємо від шкірки, надаємо йому форму циліндра - для цього достатньо овощечисткой підрівняти гострі краї.
ромашка з дайкона - фото крок 2
Від середини до краю за допомогою ножа робимо неглибокі надрізи товщиною приблизно 1-2 мм.
ромашка з дайкона - фото крок 3
Тримаємо ніж під кутом в 30 градусів до зробленого розрізу і акуратно зрізаємо частина м'якоті дайкона з двох сторін.
ромашка з дайкона - фото крок 4
Ось так.
ромашка з дайкона - фото крок 5
Нарізаємо нашу заготовку на круги товщиною близько 5-6 мм.
ромашка з дайкона - фото крок 6
За допомогою маленького ножа акуратно вирізаємо пелюстки ромашки.
ромашка з дайкона - фото крок 7
Знову ж, за допомогою маленького ножа надаємо пелюсткам трохи округлу форму.
ромашка з дайкона - фото крок 8
У nuazetki допомоги (спеціальний інструмент для карвінгу) вирізаємо серцевину моркви в формі кульки.
ромашка з дайкона - фото крок 9
Зубочисткою скріплюємо пелюстки з дайкона з серцевиною моркви.
ромашка з дайкона - фото крок 10
Отриману композицію ненадовго відправляємо в холодну воду.
ромашка з дайкона - фото крок 11
Букетик готовий. Краса, чи не так? :)

Схожі рецепти