Рецепт Ростбіф з яловичини класичний рецепт фото

Ростбіф з яловичини класичний рецепт
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
М'ясо, Яловичина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Якщо ви любите м'ясо, але ще не знаєте, як приготувати ростбіф з яловичини, класичний рецепт без зайвих добавок прямо перед вами. Раджу обов'язково пригостити цим блюдом своїх близьких!

Щоб приготувати ідеальний ростбіф з яловичини в домашніх умовах, цей класичний рецепт, просто необхідний. Соковите і дуже апетитне м'ясо, яке буквально тане в роті! Це неймовірно смачна страва, яке підійде не тільки для обіду або вечері, але і для святкового столу.

  • Яловичина - 800 грам
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Чорний перець мелений - 1 Чайна ложка
  • Розмарин - За смаком
ростбіф з яловичини класичний рецепт - фото крок 1
1. Головний секрет правильно ростбіфу - це ідеальний шматочок м'яса. Його потрібно вимити, обсушити серветкою і позбавити від всіх плівок і жив. Щоб яловичина була ідеально приготовлена, м'ясо потрібно готувати цілим шматком. Для 1 годину до готування дістаньте м'ясо з холодильника, щоб м'ясо було однією температури (всередині і зовні). Так ростбіф прожарітся рівномірно.
ростбіф з яловичини класичний рецепт - фото крок 2
2. Посоліть м'ясо з усіх боків, відставте його на 15 хвилин.
ростбіф з яловичини класичний рецепт - фото крок 3
3. Подрібніть розмарин, змішайте його з оливковою олією і чорним перцем. Розмарин додавайте за бажанням.
ростбіф з яловичини класичний рецепт - фото крок 4
4. Повапните м'ясо маслом зі спеціями. Потім перекладіть у форму для запікання і відправте в духовку на 15 хвилин, розігріту до 230 ° С. Потім знижуємо температуру до 150 ° С і доводимо м'ясо до готовності з розрахунку: 15-20 хвилин на кожні 500 г. Для середньої прожарювання і 40-45 хвилин - для повної.
ростбіф з яловичини класичний рецепт - фото крок 5
5. У процесі запікання потрібно поливати м'ясо соком, що виділяється. Важливо також стежити за температурою всередині шматка. Якщо ви не є щасливим володарем термометра для м'яса, то температуру можна визначити за допомогою зубочистки. Просто вставте зубочистку в середину шматка м'яса і колір виділився соку покаже готовність м'яса: червоний - з кров'ю (рідкісний), рожевий - середньої прожарювання (середа), прозорий - повної прожарювання (молодець).
ростбіф з яловичини класичний рецепт - фото крок 6
6. Коли м'ясо буде готове, накрийте форму фольгою і залиште його в вимкненій духовці ще хвилин на 10-15.
ростбіф з яловичини класичний рецепт - фото крок 7
7. От і все, ростбіф можна подавати до столу. М'ясо потрібно нарізати порційними шматочками, при бажанні додати солі і спецій. Доповнити яловичину краще свіжими овочами або соусом. Смачного!

Схожі рецепти