Ростбіф з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Ростбіф з яловичини готується з високоякісного свіжого м'яса. М'ясо треба змастити спеціями, додати ароматних трав і випікати в духовці. Виходить найніжніший ростбіф, який просто тане в роті.
Як приготувати ростбіф з яловичини?
1. Увімкніть духовку нагріватися на 175 градусів.
2. Chesnok чистий, викладіть в ступку, туди ж відправте перець, трохи солі, розмарин і чебрець. Я зазвичай обривають листочки, гілочок не використовую, т.К. Вони досить тверді. Все це ароматне бенкет треба гарненько потовкти. До речі, солі багато не треба, т.К. У нас буде соєвий соус.
3. Викладіть спеції з часником у велику миску, влийте туди ж соєвий соус.
4. Масло вершкове розпустіть, можна на водяній бані. Потім додайте в миску. Все перемішайте.
5. Яловичину викладіть в скляну форму для запікання. Змастіть приготованим маринадом.
6. Надсилайте форму з м'ясом в розігріту духовку і запікайте протягом 10 хвилин. Потім підвищить температуру (190-200 градусів) і запікайте ще 35-40 хвилин, періодично поливаючи соусом. Якщо у вас є градусник для м'яса, то ростбіф середньої прожарювання буде готовий, коли температура м'яса досягне 140 градусів.
11. Готовий ростбіф повинен відпочити 10-15 хвилин перед нарізкою.
Смачного!
- Яловичина - 1, 5 кілограма
- Часник - 5-6 зубчиків
- Мелений перець - За смаком
- Розмарин, гілочки - 2 штуки
- Чебрець, гілочки - 2 штуки
- Соєвий соус - 3/4 склянки
- Вершкове масло - 80-100 грам
1. Увімкніть духовку нагріватися на 175 градусів.
2. Chesnok чистий, викладіть в ступку, туди ж відправте перець, трохи солі, розмарин і чебрець. Я зазвичай обривають листочки, гілочок не використовую, т.К. Вони досить тверді. Все це ароматне бенкет треба гарненько потовкти. До речі, солі багато не треба, т.К. У нас буде соєвий соус.
3. Викладіть спеції з часником у велику миску, влийте туди ж соєвий соус.
4. Масло вершкове розпустіть, можна на водяній бані. Потім додайте в миску. Все перемішайте.
5. Яловичину викладіть в скляну форму для запікання. Змастіть приготованим маринадом.
6. Надсилайте форму з м'ясом в розігріту духовку і запікайте протягом 10 хвилин. Потім підвищить температуру (190-200 градусів) і запікайте ще 35-40 хвилин, періодично поливаючи соусом. Якщо у вас є градусник для м'яса, то ростбіф середньої прожарювання буде готовий, коли температура м'яса досягне 140 градусів.
11. Готовий ростбіф повинен відпочити 10-15 хвилин перед нарізкою.
Смачного!