Ростбіф зі свинини
(покроковий рецепт з фото)
Ростбіф зі свинини можна приготувати з чудовим соусом з лука і інжиру. Вийде неймовірно смачно. Таке блюдо цілком можна подати на святковий стіл. Виглядає воно приголомшливо! Спробуйте!
Як приготувати ростбіф зі свинини?
1. Свинину посипте сіллю, перцем і подрібненим чебрецем (сушеним або сежім).
2. Лук і чистий Chesnok, подрібніть.
3. Обсмажте цибулю з часником в сковороді на олії.
4. Відсуньте лопаткою обсмажену цибулю і часник в сторону сковороди. Додайте в сковороду 20 г вершкового масла, обсмажте свинину до коричневої скоринки на великій температурі. Наша задача - "закрити" сік всередині.
5. М'ясо викладіть. Ні в якому разі не пробивайте в ньому вилкою!
6. Інжир наріжте четвертинками і викладіть в сковороду з цибулею. Смажте, помішуючи, протягом хвилини.
7. У форму для запікання викладіть інжир з цибулею, на нього оселити м'ясо і полийте його білим вином (півсклянки).
8. Запікайте ростбіф в розігрітій до 220 градусів духовці протягом 30 хвилин. Потім вилийте на м'ясо ще півсклянки вина і запікайте ще годину.
9. Через годину витягніть м'ясо з духовки, дайте йому хвилин 15 відпочити. У цей час приготуйте соус. У форму з інжиром, цибулею і м'ясним соком додайте бульйон, варите 10 хвилин. Потім додайте сметану, перемішайте і прогрійте. Соус готовий!
Ростбіф зі свинини готовий!
Смачного!
- Свинина - 1, 5-2 кілограма
- Лук синій - 2 штуки
- Чебрець, гілочки - 4 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Часник - 3 зубчики
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 40 грам
- Інжир - 4-5 штук
- Біле сухе вино - 1 Склянка
- Курячий бульйон - 1, 5 склянки
- Крем - 3 Ст. Ложки
1. Свинину посипте сіллю, перцем і подрібненим чебрецем (сушеним або сежім).
2. Лук і чистий Chesnok, подрібніть.
3. Обсмажте цибулю з часником в сковороді на олії.
4. Відсуньте лопаткою обсмажену цибулю і часник в сторону сковороди. Додайте в сковороду 20 г вершкового масла, обсмажте свинину до коричневої скоринки на великій температурі. Наша задача - "закрити" сік всередині.
5. М'ясо викладіть. Ні в якому разі не пробивайте в ньому вилкою!
6. Інжир наріжте четвертинками і викладіть в сковороду з цибулею. Смажте, помішуючи, протягом хвилини.
7. У форму для запікання викладіть інжир з цибулею, на нього оселити м'ясо і полийте його білим вином (півсклянки).
8. Запікайте ростбіф в розігрітій до 220 градусів духовці протягом 30 хвилин. Потім вилийте на м'ясо ще півсклянки вина і запікайте ще годину.
9. Через годину витягніть м'ясо з духовки, дайте йому хвилин 15 відпочити. У цей час приготуйте соус. У форму з інжиром, цибулею і м'ясним соком додайте бульйон, варите 10 хвилин. Потім додайте сметану, перемішайте і прогрійте. Соус готовий!
Ростбіф зі свинини готовий!
Смачного!