Рецепт Ростбіф з телятини фото

Ростбіф з телятини
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
М'ясо, Телятина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Сімейна вечеря
Гарячі страви

Ростбіф з телятини може стати чудовим блюдом для сімейної вечері. Його можна приготувати за день і перед вечерею розігріти в духовці. М'ясо буде ніжним, ароматним, просто розтане в роті.

Як приготувати ростбіф з телятини?

1. Духовку дозволите нагріватися на 180 градусів. Через годину запікання м'яса температуру змініть на 160.

2. Телятину змастіть гірчицею. Нанесіть її тонким шаром з усіх боків.

3. Цибуля почистіть і наріжте кільцями. Половину нарізаної цибулі викладіть на дно форми для запікання, там, де буде лежати м'ясо.

4. На цибулю покладіть м'ясо. Посипте м'ясо паприкою, подрібненим чебрецем, сіллю, перцем, пропустіть через прес часник і також викладіть його на м'ясо. Можна використовувати і часниковий порошок. Зверху викладіть залишився лук. Збризніть м'ясо маслом. У форму додайте вина, води або бульйону, якщо бажаєте.

5. Надсилайте ростбіф в розігріту духовку. Кілограм м'яса готується протягом однієї години. Через годину температуру духовки понизьте до 160 градусів. Поливайте м'ясо соком, що кожні 30-40 хвилин. Якщо соку немає, використовуйте вино або воду.

6. Витягніть ростбіф з телятини з духовки, остудіть і подавайте.

Смачного!


  • Телятина - 1, 5-2 кілограма
  • Цибуля - 2 штуки
  • Дижонская гірчиця - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 1/4 склянки
  • Часник - 3 зубчики
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Чебрець, гілочки - 3-4 штук
  • Сіль, перець - За смаком
  • Вино сухе біле або червоне - 3/4 склянки (по бажанню)
Як приготувати ростбіф з телятини?

1. Духовку дозволите нагріватися на 180 градусів. Через годину запікання м'яса температуру змініть на 160.

2. Телятину змастіть гірчицею. Нанесіть її тонким шаром з усіх боків.

3. Цибуля почистіть і наріжте кільцями. Половину нарізаної цибулі викладіть на дно форми для запікання, там, де буде лежати м'ясо.

4. На цибулю покладіть м'ясо. Посипте м'ясо паприкою, подрібненим чебрецем, сіллю, перцем, пропустіть через прес часник і також викладіть його на м'ясо. Можна використовувати і часниковий порошок. Зверху викладіть залишився лук. Збризніть м'ясо маслом. У форму додайте вина, води або бульйону, якщо бажаєте.

5. Надсилайте ростбіф в розігріту духовку. Кілограм м'яса готується протягом однієї години. Через годину температуру духовки понизьте до 160 градусів. Поливайте м'ясо соком, що кожні 30-40 хвилин. Якщо соку немає, використовуйте вино або воду.

6. Витягніть ростбіф з телятини з духовки, остудіть і подавайте.

Смачного!

Схожі рецепти