Рійет з курки в желе з білого вина
(покроковий рецепт з фото)
Рійет або Рієті (Rillete) - страва, яке поєднує в собі простоту приготування і вишуканість французької кухні. Цей паштет з вираженою структурою можна приготувати з курки або кролика.
Сніданок, сімейний обід чи романтична вечеря - рійет з курки в желе з білого вина на шматочку підсмаженого багета підійде для будь-якого столу! Як приготувати рійет з курки в желе з білого вина дивіться в покроковому рецепті.
- Курка - 600 грам (філе або грудка)
- Вино біле - 200 мілілітрів
- Лавровий лист - 2 штуки
- Розмарин - 1 штука
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Желатин швидкорозчинний - 20 грам
- Вода - 50 мілілітрів
Підготуйте продукти. Філе курки вимийте, обсушити, наріжте на шматки середнього розміру.
Обсмажте м'ясо на розігрітій олії до рум'яної скоринки з обох сторін.
Викладіть м'ясо в чашу мультиварки, додайте біле вино, чорний перець мелений, лавровий лист, розмарин. Долийте води, так щоб вона покрила м'ясо. Готуйте протягом 2 годин в режимі "гасіння" . Бульйон злийте, штам, остудіть до теплого стану.
Желатин замочити в холодній воді (50 мл) з 15 хвилин. З'єднайте з процідженим бульйоном, підігрійте до розчинення желатину на повільному вогні.
М'ясо розділіть на волокна.
М'ясо складіть в банки, поливаючи желейні бульйоном. Додайте рожевий перець. Поставте в холодильник до застигання на півгодини. Пригощайтеся!