Рецепт Глінтвейн з білого вина фото

Глінтвейн з білого вина
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Спеції , Прянощі , Приправи , Гвоздика
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Новий рік , Різдво
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 3
Час приготування: 15 хв.

Існує глінтвейн не тільки з червоного, але і з білого вина. Цей напій міцніший. Мій варіант глінтвейну ще й з ромом, що збільшує градус напою і покращує смак.

Опис приготування:

У сотейнику нагрійте вино зі спеціями, потім додайте цитрусові. Доведіть майже до кипіння і зніміть з вогню. Додайте ром і подавайте.

  • Біле сухе вино - 500 мілілітрів
  • Кориця в паличках - 1 штука
  • Гвоздика - 5 штук
  • Апельсин - 1 штука
  • Лимон - 1 штука
  • Бадьян - 5 штук
  • Цукор або мед - За смаком
  • Ром - 30 мілілітрів
глінтвейн з білого вина - фото крок 1
Біле вино налийте в сотейник. Додайте спеції: корицю, бадьян, зірки гвоздики. Поставте на слабкий вогонь і доведіть до кипіння, але напій не повинен кипіти.
глінтвейн з білого вина - фото крок 2
Половинку апельсина і лимона нарізати на дольки. Додайте часточки в нагрівається напій.
глінтвейн з білого вина - фото крок 3
Коли напій буде майже кипіти, вимкніть вогонь. Ложкою придавите фрукти, щоб сік пішов в рідину. Процідіть напій через сито, видаливши фрукти і спеції. В отриманий напій додайте ром.
глінтвейн з білого вина - фото крок 4
Разлейте напиток по чашкам. Додайте в кожну чашку часточки апельсина і лимона. Можна додати ще зелене яблуко (факультативно). Додавати або не додавати цукор, вирішуйте самі. Подайте до столу гарячим.

Схожі рецепти