Глінтвейн з білого вина
(покроковий рецепт з фото)
Існує глінтвейн не тільки з червоного, але і з білого вина. Цей напій міцніший. Мій варіант глінтвейну ще й з ромом, що збільшує градус напою і покращує смак.
У сотейнику нагрійте вино зі спеціями, потім додайте цитрусові. Доведіть майже до кипіння і зніміть з вогню. Додайте ром і подавайте.
- Біле сухе вино - 500 мілілітрів
- Кориця в паличках - 1 штука
- Гвоздика - 5 штук
- Апельсин - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Бадьян - 5 штук
- Цукор або мед - За смаком
- Ром - 30 мілілітрів
Біле вино налийте в сотейник. Додайте спеції: корицю, бадьян, зірки гвоздики. Поставте на слабкий вогонь і доведіть до кипіння, але напій не повинен кипіти.
Половинку апельсина і лимона нарізати на дольки. Додайте часточки в нагрівається напій.
Коли напій буде майже кипіти, вимкніть вогонь. Ложкою придавите фрукти, щоб сік пішов в рідину. Процідіть напій через сито, видаливши фрукти і спеції. В отриманий напій додайте ром.
Разлейте напиток по чашкам. Додайте в кожну чашку часточки апельсина і лимона. Можна додати ще зелене яблуко (факультативно). Додавати або не додавати цукор, вирішуйте самі. Подайте до столу гарячим.