Рецепт М'ясне печеня в соусі з вершків та білого вина фото

М'ясне печеня в соусі з вершків та білого вина
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Печеня
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Смак у цього спекотного дуже насичений і ніжний. Вершковий аромат і тонка винна нотка роблять блюдо з простих продуктів чудовим! неодмінно спробуйте!

Опис приготування:

Для цієї страви свинину краще брати пісну, а вершки не дуже густі, та й грудинку виберіть м'ясну. Буде смачно, ситно і ароматно! Смачного!

  • Свинина - 400 грам (пісна м'якоть)
  • Грудинка варено-копчена - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (побільше)
  • Селера черешкова - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Вино біле сухе - 150 мілілітрів
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Вершки - 150 мілілітрів (жирністю 10%)
  • Розмарин свіжий - 1 щіпка
  • Чорний перець - За смаком
  • Картопля - 500 грам
м'ясне печеня в соусі з вершків та білого вина - фото крок 1
Наріжте грудинку брусочками і обсмажте на сухій сковороді до витоплювання жиру. Підрум'яньте грудинку і додайте нарізану цибулю і селеру разом з подрібненим часником. Обсмажте до легкої позолоти.
м'ясне печеня в соусі з вершків та білого вина - фото крок 2
Перекладіть грудинку з овочами в жаровню для гасіння в духовці. На жирі, що залишився обсмажте свинину, нарізану кубиками середнього розміру, до рум'яної скоринки.
м'ясне печеня в соусі з вершків та білого вина - фото крок 3
Залийте м'ясо сумішшю білого вина і води, і поставте в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 20. Кришкою не накривати.
м'ясне печеня в соусі з вершків та білого вина - фото крок 4
Поки м'ясо гаситься, підрум'яньте в сковороді з-під м'яса картопля половинками.
м'ясне печеня в соусі з вершків та білого вина - фото крок 5
Через 20 хвилин вийміть жаровню, посипте м'ясо крупно потолченним перцем, додайте розмарин, сіль за смаком. Я завжди додаю до м'яса з вином трошки цукру.
м'ясне печеня в соусі з вершків та білого вина - фото крок 6
Викладіть підсмажену картоплю і відправте жаровню в духовку ще на 20 хвилин, накривши кришкою і знизивши нагрів до 150 градусів.
м'ясне печеня в соусі з вершків та білого вина - фото крок 7
Потім додайте в спекотне вершки, акуратно перемішайте і поверніть в духовку. Доведіть блюдо до готовності під кришкою при температурі 100 градусів. Це приблизно ще хвилин 15.
м'ясне печеня в соусі з вершків та білого вина - фото крок 8
Дайте страві постояти під кришкою поза духовки хвилин 10 і подавайте гарячим, доповнивши блюдо свіжими овочами та зеленню.

Схожі рецепти