М'ясне печеня в соусі з вершків та білого вина
(покроковий рецепт з фото)
Смак у цього спекотного дуже насичений і ніжний. Вершковий аромат і тонка винна нотка роблять блюдо з простих продуктів чудовим! неодмінно спробуйте!
Для цієї страви свинину краще брати пісну, а вершки не дуже густі, та й грудинку виберіть м'ясну. Буде смачно, ситно і ароматно! Смачного!
- Свинина - 400 грам (пісна м'якоть)
- Грудинка варено-копчена - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (побільше)
- Селера черешкова - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Вино біле сухе - 150 мілілітрів
- Вода - 150 мілілітрів
- Вершки - 150 мілілітрів (жирністю 10%)
- Розмарин свіжий - 1 щіпка
- Чорний перець - За смаком
- Картопля - 500 грам
Наріжте грудинку брусочками і обсмажте на сухій сковороді до витоплювання жиру. Підрум'яньте грудинку і додайте нарізану цибулю і селеру разом з подрібненим часником. Обсмажте до легкої позолоти.
Перекладіть грудинку з овочами в жаровню для гасіння в духовці. На жирі, що залишився обсмажте свинину, нарізану кубиками середнього розміру, до рум'яної скоринки.
Залийте м'ясо сумішшю білого вина і води, і поставте в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 20. Кришкою не накривати.
Поки м'ясо гаситься, підрум'яньте в сковороді з-під м'яса картопля половинками.
Через 20 хвилин вийміть жаровню, посипте м'ясо крупно потолченним перцем, додайте розмарин, сіль за смаком. Я завжди додаю до м'яса з вином трошки цукру.
Викладіть підсмажену картоплю і відправте жаровню в духовку ще на 20 хвилин, накривши кришкою і знизивши нагрів до 150 градусів.
Потім додайте в спекотне вершки, акуратно перемішайте і поверніть в духовку. Доведіть блюдо до готовності під кришкою при температурі 100 градусів. Це приблизно ще хвилин 15.
Дайте страві постояти під кришкою поза духовки хвилин 10 і подавайте гарячим, доповнивши блюдо свіжими овочами та зеленню.