Рецепт кисло-солодкого соусу до м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Кисло-солодкі соуси роблять на основі ягід або цитрусових. Дуже добре з соковитим і солоним стейком поєднується соус із стиглих вишень. Він готується досить швидко і просто, обов'язково спробуйте!
Якщо ви збираєтеся подати до столу якесь м'ясне блюдо, то обов'язково приготуйте до нього соус. Відмінно підійде такий варіант з вишень. Він підкреслить смак м'яса, а також додасть йому яскравості. Вийде дуже смачно! Щоб дізнатися рецепт кисло-солодкого соусу до м'яса, прочитайте ці поради.
- Вишня - 300 грам
- Luk-salotų - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Базилік - 1/4 пучка
- Вино червоне сухе - 25 мілілітрів
- Цукор коричневий - 2-3 штук
- Якщо-якщо - 1/2 чайних ложки
- Сіль морська, перець мелений - За смаком
Вишні вимийте, обсушити і видаліть у ягід хвостики. Потім видаліть з вишень кісточки. Ягоди повинні бути стиглими.
На плиту поставте сковороду і розігрійте її на повільному вогні. Розпустіть в сковороді шматочок вершкового масла, очистіть цибулю-шалот і наріжте його разом з очищеному часником. Цибулю і часник обсмажити на вершковому маслі.
Викладіть до обсмаженої на вершковому маслі цибулі і часнику в сковороду підготовлені вишні. Потім влийте червоне вино і тушкуйте соус, поки рідина не випарується на одну третину.
Потім вимийте і висушіть базилік, додайте його в соус. Також покладіть в сковороду цукор, сіль, поперчіть все за смаком. Doʙavьte якщо-якщо, ретельно все перемішайте. Це дозволить соусу бути більш густим. Через кілька хвилин зніміть соус з плити, остудіть і подавайте до столу.