Рецепт Пуктяй фото

Пуктяй
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Корейська кухня
М'ясо, Свинина
ПП рецепти
На обід
Супи, Гостре

Пуктяй - це корейський суп з ферментованої соєвої пастою тяй. Гострий, насичений і своєрідний. Спробуйте, вам точно сподобається!

Паста тяй - це особлива соєва паста, яку готують корейці корьо-сарам, проживають на території Росії і колишніх радянських республік. Вона сильно відрізняється від корейської пасти твенджан і від темної пасти місо. Це справжнє джерело вітамінів і мікроелементів! Якщо ця паста є в наявності, то суп можна приготувати досить швидко і з доступних продуктів. Овочі в пуктяй кладуть сезонні. Крім картоплі і баклажанів, додають редьку або дайкон, перець, капусту і багато зелені. Іноді суп заправляють збитими яйцями.


  • Свинина - 300-400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
  • Картопля - 2-3 штук
  • Баклажан - 1 штука (дрібний)
  • Редька - 1 штука
  • Солодкий перець - 1 штука
  • Гострий перець - 1 штука
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Протерті помідори - 200 мілілітрів
  • Тофу - 100-150 грам
  • Паста тяй - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Червоний мелений перець - За смаком
  • Паприка мелена - 1 Чайна ложка
  • Кінза сушена - 1 Чайна ложка
  • Прянощі - 1 Чайна ложка
  • Вода - 1, 5 L
пуктяй - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
пуктяй - фото крок 2
У каструлі з товстим дном, казані або воке розігрійте 2 столових ложки масла і обсмажте м'ясо, нарізане невеликими кубиками, до легкої скоринки. Додайте цибулю кубиками і смажте до позолоти.
пуктяй - фото крок 3
Додайте рубаний часник і солодкий перець квадратиками. Злегка обсмажте.
пуктяй - фото крок 4
Додайте брусочки баклажана і кубики редьки. Покладіть гострий перчик, розрізавши його навпіл і за бажанням видаливши насіння, щоб суп був менш гострим. Перемішайте і прогрійте пару хвилин.
пуктяй - фото крок 5
Залийте вміст каструлі холодною водою, опустіть картопля, нарізаний довгими брусочками. Доведіть до кипіння на сильному вогні, потім варіть на помірному вогні майже до готовності картоплі.
пуктяй - фото крок 6
На окремій сковороді в залишилася ложці олії злегка обсмажте тяй. Додайте і прогрійте червоний мелений перець і паприку.
пуктяй - фото крок 7
Вилийте в сковороду протерті помідори і тушкуйте до загусання, постійно помішуючи.
пуктяй - фото крок 8
Викладіть вміст сковороди в суп, додайте соєвий соус, Kinzu, мелені прянощі. Зазвичай це коріандр і чорний перець, але можна скористатися готовою сумішшю для корейських салатів. Дайте закипіти і опустіть в суп кубики тофу. Перемішайте. Доведіть до кипіння, проваріть пару хвилин і вимкніть нагрів. Дайте супу настоятися.
пуктяй - фото крок 9
Суп готовий. Смачного!

Схожі рецепти