Пуктяй
(покроковий рецепт з фото)
Пуктяй - це корейський суп з ферментованої соєвої пастою тяй. Гострий, насичений і своєрідний. Спробуйте, вам точно сподобається!
Паста тяй - це особлива соєва паста, яку готують корейці корьо-сарам, проживають на території Росії і колишніх радянських республік. Вона сильно відрізняється від корейської пасти твенджан і від темної пасти місо. Це справжнє джерело вітамінів і мікроелементів! Якщо ця паста є в наявності, то суп можна приготувати досить швидко і з доступних продуктів. Овочі в пуктяй кладуть сезонні. Крім картоплі і баклажанів, додають редьку або дайкон, перець, капусту і багато зелені. Іноді суп заправляють збитими яйцями.
- Свинина - 300-400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
- Картопля - 2-3 штук
- Баклажан - 1 штука (дрібний)
- Редька - 1 штука
- Солодкий перець - 1 штука
- Гострий перець - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Протерті помідори - 200 мілілітрів
- Тофу - 100-150 грам
- Паста тяй - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Червоний мелений перець - За смаком
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Кінза сушена - 1 Чайна ложка
- Прянощі - 1 Чайна ложка
- Вода - 1, 5 L
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У каструлі з товстим дном, казані або воке розігрійте 2 столових ложки масла і обсмажте м'ясо, нарізане невеликими кубиками, до легкої скоринки. Додайте цибулю кубиками і смажте до позолоти.
Додайте рубаний часник і солодкий перець квадратиками. Злегка обсмажте.
Додайте брусочки баклажана і кубики редьки. Покладіть гострий перчик, розрізавши його навпіл і за бажанням видаливши насіння, щоб суп був менш гострим. Перемішайте і прогрійте пару хвилин.
Залийте вміст каструлі холодною водою, опустіть картопля, нарізаний довгими брусочками. Доведіть до кипіння на сильному вогні, потім варіть на помірному вогні майже до готовності картоплі.
На окремій сковороді в залишилася ложці олії злегка обсмажте тяй. Додайте і прогрійте червоний мелений перець і паприку.
Вилийте в сковороду протерті помідори і тушкуйте до загусання, постійно помішуючи.
Викладіть вміст сковороди в суп, додайте соєвий соус, Kinzu, мелені прянощі. Зазвичай це коріандр і чорний перець, але можна скористатися готовою сумішшю для корейських салатів. Дайте закипіти і опустіть в суп кубики тофу. Перемішайте. Доведіть до кипіння, проваріть пару хвилин і вимкніть нагрів. Дайте супу настоятися.
Суп готовий. Смачного!