Пончики рецепт класичний
(покроковий рецепт з фото)
Скажіть, хто з вас не любить пишні і ароматні домашні пончики?
Люблять їх практично все, а ось готують їх чомусь рідко. Виправлю цю прогалину і поділюся з вами класичним рецептом!
Розповім, як приготувати пончики за класичним рецептом. У теплому молоці розводимо дріжджі з цукром. З борошна робимо гірочку з поглибленням по центру, викладаємо туди: жовтки, молоко з дріжджами, сіль і розтоплене масло. Замішуємо тісто, даємо йому відпочити 30 хвилин і формуємо пончики.
Обсмажуємо пончики на сковороді до красивого рум'яного кольору. Хай щастить!
- Молоко - 200 мілілітрів
- Дріжджі - 12 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 250 грам
- Жовтки - 3 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Олія соняшникова - За смаком
- Цукрова пудра - За смаком
Дріжджі з цукром розведіть у теплому молоці. Дочекайтесь появи "шапочки" на поверхні.
На стіл висипаємо борошно, по центру робимо поглиблення і кладемо туди жовтки, сіль, молоко з дріжджами і розтоплене масло. Замісити тісто, накрийте його рушником і помістіть в тепле місце на півгодини.
Дочекайтеся поки тісто підніметься.
Приступаємо до формування пончиків. Відщипуємо шматочки тіста, загортаємо краю кожного шматочка в середину, формуємо пончики з діркою по серединці.
Відкладіть пончики в сторону на 10 хвилин, щоб вони трохи піднялися.
Обсмажуємо пончики на маслі з двох сторін до красивого золотистого кольору.
Смачного!