Піца з вершковим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Піца з томатним соусом - це класика, рідше роблять цю випічку з вершковим. Вирішив зробити саме останній варіант. Розповім і вам, що у мене вийшло, як приготувати піцу з вершковим соусом.
Вершковий соус роблю на основі вершкового сиру, можна зробити його з молока, вершків або сметани. К такому соусу, як і до томатного, можна додати ковбасу, гриби, овочі. Тісто зробіть самостійно або купіть вже готове. Подавайте піцу гарячої. Смачного!
- Борошно - 2 склянки
- Сіль - За смаком
- Сухі дріжджі - 1/4 чайних ложки
- Вода - 3/4 склянки
- Цибуля - 3 штуки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Печериці - 225 грам
- Сушений чебрець - 1 щіпка
- Сир «Моцарелла» - 200-250 грам
- Свіжа петрушка - 1 пучок
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1 зубчик
- Вершковий сир - 120 грам
- Молоко - 0, 5 склянки
1. У великій мисці змішайте борошно, сіль і дріжджі, додайте воду і замішати тісто. Накрийте миску з тестом, нехай воно постоїть при кімнатній температурі 12-18 годин.
2. Очистіть цибулю, наріжте його. Додайте цибулю в сковороду з розігрітим оливковою олією і готуйте на маленькому вогні, періодично помішуючи.
3. Готуйте цибулю, поки він не почне карамелізуватися, потім викладіть його зі сковороди.
4. Помийте, почистіть і поріжте гриби. Покладіть гриби в сковороду, можна після лука, по необхідності додайте олію. Додати сіль, поперчіть і посипте сушеним чебрецем.
5. Готуйте, поки з грибів не випарується вся їх волога, приблизно близько 10 хвилин.
6. В іншу сковороду додайте вершкове масло, почистіть і видавіть з допомогою чеснокодавкі 1 зубчик часнику.
7. Потім до часнику і масла додайте вершковий сир і сіль за смаком. Збийте і нагрійте на середньому вогні інгредієнти протягом 10 хвилин або поки не утвориться однорідний густуватої соус.
8. Перекладіть тісто на чисту, посипану борошном поверхню, сформуйте з тіста круг.
9. Покладіть тісто на круглу форму для випікання, розтягніть тісто по цій формі. Нанесіть на тісто вершковий соус.
10. Посипте зверху цибулею і грибами.
11. Натріть моцарелу на тертці, посипте поверх лука і грибів.
12. Поставте форму для випікання в розігріту до 200 градусів духовку, випікайте протягом 12-15 хвилин, поки тісто не стане золотисто-коричневого кольору.
13. Готову піцу поріжте шматочками і подавайте до столу.