Пальчики з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Пальчики з яловичини - це дуже смачна і оригінальна м'ясна закуска, яка радує всіх моїх домашніх. Іноді "пальчики" я подаю з гарніром і тоді з закуски вони перетворюються в гаряче блюдо.
Готуються пальчики з яловичини дуже просто, але виглядають вони дуже цікаво і апетитно. Великою популярністю вони користуються серед дорослих і дітей, тому що виглядають дуже привабливо, а назва викликає сміх і радість.
Щоб пальчики були ще смачніше, ми приготуємо до них дуже смачний соус, який прикрасить смак яловичини.
- Яловичина - 800 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Перець - 1/4 чайних ложки
- Молоко - 2 склянки
- Яйце - 3 штуки
- Сіль, приправи - - За смаком
Молоко і яйця змішуємо і гарненько збиваємо виделкою.
В іншій тарілці (бажано в плоскій тарілці) змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, перець, сіль, приправи. Гарненько змішуємо. Яловичину нарізаємо брусочками. Обвалюють спочатку в сухої суміші, потім в яєчної, а потім знову в сухий.
Сковорідку розігріваємо, розтоплюємо в ній вершкове масло. Викладаємо яловичі пальчики і обсмажуємо з усіх боків до утворення рум'яної скоринки. Смажимо на середньому вогні.
Обсмажені пальчики викладаємо на паперову серветку, щоб та ввібрала зайвий жир.
У сковорідку, в якій смажилися пальчики додаємо борошно, швидко збиваючи її виделкою або вінчиком, обсмажуємо до появи золотистого відтінку і однорідної консистенції. Потім в сковорідку додаємо стакан молока, солимо, поперчити і знову збиваємо. Трохи варимо соус до красивої і густої консистенції.
Пальчики подаємо з остиглим соусом. Смачного!