Яловичі пальчики з соусом
(покроковий рецепт з фото)
Яловичі пальчики з соусом - відмінна закуска, ситна, смачна. Яловичі пальчики з соусом можна подавати під пиво або червоне вино, можна, можливо - на будь-який святковий стіл. Прекрасно зберігаються в холодильнику.
До закусок, як і до будь-яких інших страв, можна ставитися по-різному. Одні готують і подають примітивні або взагалі покупні закуски, інші - винаходять оригінальні, дійсно смачні і цікаві закуски, які можна смакувати як повноцінне блюдо. Яловичі пальчики з соусом - другий випадок. Цю закуску не соромно подати на святковий стіл або приготувати в той вечір, коли ви збираєтеся зі старими шкільними друзями випити пива і вряди-годи поспілкуватися. Що, яловичі пальчики з соусом - це дійсно класна закуска.
- Яловичина - 800 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Сіль, перець - - За смаком
- Каєнський перець - 1/4 чайних ложки
- Яйця - 3 штуки
- Молоко - 2 склянки(1 - в кляр, 1 - в соус)
У тарілочці змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, сіль, чорний перець і кайенский перець. Гарненько перемішуємо.
В окремій мисочці до однорідності збиваємо яйця з молоком.
Яловичину рубаємо на довгі смужки. Кожну смужку гарненько обвалюють в сухої суміші.
Потім кожен яловичий пальчик обмакиваем в яєчну суміш.
Потім - знову в сухої суміші.
Аналогічним чином піддаємо паніровці всі інші яловичі пальчики.
У сковороді розтоплюємо вершкове масло. У розтоплене масло кладемо яловичі пальчики. Обсмажуємо на середньому вогні до рум'яного золотистого кольору клярі з одного боку…
…перевертаємо, до аналогічної кондиції обсмажуємо з іншого сковороди.
Обсмажені пальчики викладаємо на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайвий жир.
На цьому приготування можна закінчити, проте ми приготуємо ще й соус. В ту сковороду, де смажилися пальчики, додаємо борошно. Швидко збиваючи вінчиком, обсмажуємо її до однорідної густої золотистої маси (як на фото).
Вливаємо склянку молока.
Солимо, перчим, злегка збиваємо (щоб маса стала однорідною) і уварюємо до бажаної консистенції.
Даємо соусу і пальчикам охолонути, після чого подаємо до столу. Смачного!