Рецепт Огірки по-грузинськи фото

Огірки по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі, Огірок
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування

Огірки по-грузинськи - незвичайна, оригінальна і дуже смачна закуска. Не знаю, чи дійсно грузини готують огірки таким способом, але в моїй книзі рецептів цей рецепт називається саме так.

Пропоную вашій увазі дуже простий рецепт огірків по-грузинськи. Огірочки, приготовані по-грузинськи, виходять досить гострими, пікантними - любителі гостренького обов'язково оцінять.

1. Огірки добре вимити (можна навіть щіткою) і нарізати пластинками (приблизно 0, 5 см).

2. Помідори, болгарські перці і часник дрібно подрібнити, можна в блендері або провернути через м'ясорубку.

3. У подрібнені овочі додати масло, цукор, сіль і варити 10 хвилин, в кінці додати оцет.

4. У готовий маринад засипати огірки і кип'ятити протягом 5-7 хв.

5. Готові огірки розкласти в банки, закатати кришки, накрити рушником і повільно остудити.

Огірки по-грузинськи готові! Тепер їх можна відправляти на зберігання до кращих часів. Хоча у нас в родині вони зазвичай розходяться одними з перших. Сподіваюся, вам сподобаються теж!


  • Масло рослинне - 0, 5 склянки
  • Помідори - 1, 5 кілограма
  • Огірки - 2 кілограма
  • Перець болгарський - 3 штуки
  • Перець чилі - 1-2 штук
  • Часник - 3 зубчики
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Оцтова есенція - 1 Чайна ложка
Пропоную вашій увазі дуже простий рецепт огірків по-грузинськи. Огірочки, приготовані по-грузинськи, виходять досить гострими, пікантними - любителі гостренького обов'язково оцінять.

1. Огірки добре вимити (можна навіть щіткою) і нарізати пластинками (приблизно 0, 5 см).

2. Помідори, болгарські перці і часник дрібно подрібнити, можна в блендері або провернути через м'ясорубку.

3. У подрібнені овочі додати масло, цукор, сіль і варити 10 хвилин, в кінці додати оцет.

4. У готовий маринад засипати огірки і кип'ятити протягом 5-7 хв.

5. Готові огірки розкласти в банки, закатати кришки, накрити рушником і повільно остудити.

Огірки по-грузинськи готові! Тепер їх можна відправляти на зберігання до кращих часів. Хоча у нас в родині вони зазвичай розходяться одними з перших. Сподіваюся, вам сподобаються теж!

Схожі рецепти