Мариновані цукіні
(покроковий рецепт з фото)
Цукіні маринуються кружечками. Виходить гостра і хрустка закуска під гаряче. Взимку ця заготовка - то, що треба! Цукіні ростуть повсюдно, коштують недорого, приготувати їх просто. Пробуємо!
Інгредієнти розраховані на дві літрові банки. Кількість цукіні я вказав, що йдеться, "зі стелі", все залежить від їх розміру. При бажанні можете додати гострий перець і кілька бутонів гвоздики для прянощі. В принципі, тут багато місця для імпровізації. Мариновані цукіні можна використовувати і для салатів, і як гарнір.
Як приготувати мариновані цукіні?
1. Промийте кріп і дрібно порубати.
2. Очистіть часник.
3. Промийте цукіні і обсушити. Наріжте кільцями і покладіть в банку.
4. У кожну банку викладіть по три зубчики часнику, по половині зазначеної кількості перцю, лаврове листя, часнику, по ложці рослинного масла і порубаного кропу. Зверху викладіть цукіні.
5. Зваріть маринад з води, сіль і пісочний. Просто перемішайте і доведіть до кипіння.
6. Отриманим розсолом залийте цукіні, закрийте стерильними кришками і переверніть догори дном. Залиште так до повного охолодження.
Мариновані цукіні готові!
Смачного!
- Cukini - 6-8 штук
- Вода - 1 літр
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Часник зубчиками - 6 штук
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Перець запашний горошком - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Кріп (пучок) - 1 штука
- Оцет 9-проц. - 2 Ст. Ложки
Як приготувати мариновані цукіні?
1. Промийте кріп і дрібно порубати.
2. Очистіть часник.
3. Промийте цукіні і обсушити. Наріжте кільцями і покладіть в банку.
4. У кожну банку викладіть по три зубчики часнику, по половині зазначеної кількості перцю, лаврове листя, часнику, по ложці рослинного масла і порубаного кропу. Зверху викладіть цукіні.
5. Зваріть маринад з води, сіль і пісочний. Просто перемішайте і доведіть до кипіння.
6. Отриманим розсолом залийте цукіні, закрийте стерильними кришками і переверніть догори дном. Залиште так до повного охолодження.
Мариновані цукіні готові!
Смачного!