Рецепт Мариновані цукіні фото

Мариновані цукіні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Цукіні
Пісні страви
Літні
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цукіні маринуються кружечками. Виходить гостра і хрустка закуска під гаряче. Взимку ця заготовка - то, що треба! Цукіні ростуть повсюдно, коштують недорого, приготувати їх просто. Пробуємо!

Опис приготування:

Інгредієнти розраховані на дві літрові банки. Кількість цукіні я вказав, що йдеться, "зі стелі" , все залежить від їх розміру. При бажанні можете додати гострий перець і кілька бутонів гвоздики для прянощі. В принципі, тут багато місця для імпровізації. Мариновані цукіні можна використовувати і для салатів, і як гарнір.

Як приготувати мариновані цукіні?

1. Промийте кріп і дрібно порубати.

2. Очистіть часник.

3. Промийте цукіні і обсушити. Наріжте кільцями і покладіть в банку.

4. У кожну банку викладіть по три зубчики часнику, по половині зазначеної кількості перцю, лаврове листя, часнику, по ложці рослинного масла і порубаного кропу. Зверху викладіть цукіні.

5. Зваріть маринад з води, сіль і пісочний. Просто перемішайте і доведіть до кипіння.

6. Отриманим розсолом залийте цукіні, закрийте стерильними кришками і переверніть догори дном. Залиште так до повного охолодження.

Мариновані цукіні готові!

Смачного!

  • Cukini - 6-8 штук
  • Вода - 1 літр
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Часник зубчиками - 6 штук
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Перець запашний горошком - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Кріп (пучок) - 1 штука
  • Оцет 9-проц. - 2 Ст. Ложки
Інгредієнти розраховані на дві літрові банки. Кількість цукіні я вказав, що йдеться, "зі стелі" , все залежить від їх розміру. При бажанні можете додати гострий перець і кілька бутонів гвоздики для прянощі. В принципі, тут багато місця для імпровізації. Мариновані цукіні можна використовувати і для салатів, і як гарнір.

Як приготувати мариновані цукіні?

1. Промийте кріп і дрібно порубати.

2. Очистіть часник.

3. Промийте цукіні і обсушити. Наріжте кільцями і покладіть в банку.

4. У кожну банку викладіть по три зубчики часнику, по половині зазначеної кількості перцю, лаврове листя, часнику, по ложці рослинного масла і порубаного кропу. Зверху викладіть цукіні.

5. Зваріть маринад з води, сіль і пісочний. Просто перемішайте і доведіть до кипіння.

6. Отриманим розсолом залийте цукіні, закрийте стерильними кришками і переверніть догори дном. Залиште так до повного охолодження.

Мариновані цукіні готові!

Смачного!

Схожі рецепти