Аранчіні з кускусу з цукіні і моцарелою

Аранчіні з кускусу з цукіні і моцарелою
Кількість порцій: 5 Час приготування: 1 г. 15 хв.
Аранчіні традиційно готують з рису, але кускус міцно зайняв свою нішу в меню італійців, і в багатьох стравах рис успішно замінюється кускус. Готуємо аранчіні - смачні кульки, смажені у фритюрі.

опис приготування:

Цей рецепт стане в нагоді тим, у кого домочадці не хочуть їсти кашу і цукіні. Ось такі золотисті ароматні кульки вони з'їдять в одну мить, повірте. При підготовці страви доведеться трохи повозитися, але результат того вартий. Щоб аранчіні вийшли більш ароматними, в масу можна додати цедру лимона або сухі ароматні трави. готуємо обов'язково!

  • кускус— 1 Склянка
  • Cukini— 150-170 грам
  • яйця— 4 штуки
  • моцарелла— 1/2 штуки
  • Твердий сир— 50-60 грам
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • Борошно пшеничне— 100 грам
  • Панірувальні сухарі— 250 грам
  • сіль— 0,5 чайних ложки(за смаком)
  • Перець чорний мелений— 1-2 Щепоток(за смаком)
  • Рослинна олія— 500-600 мілілітрів
Аранчіні з кускусу з цукіні і моцарелою - фото крок 1 1. Кускус насипаємо в глибоку миску, додамо щіпку солі, заливаємо двома склянками окропу (або за інструкцією на вашій упаковці). Накриваємо і залишаємо хвилин на 10-15.

Аранчіні з кускусу з цукіні і моцарелою - фото крок 2 2. Цибулину очистимо й дрібно наріжемо, обсмажуємо з ложкою рослинного масла до легкої золотистої.

Аранчіні з кускусу з цукіні і моцарелою - фото крок 3 3. Поставки в порту цукіні, натертий на крупній тертці. Солимо і перчимо до смаку, обсмажуємо хвилини 3-4. потім охолоджуємо.

Аранчіні з кускусу з цукіні і моцарелою - фото крок 4 4. Половинку великого кульки моцарели наріжемо на шматочки.

Аранчіні з кускусу з цукіні і моцарелою - фото крок 5 5. Змішаємо остиглий кускус і цукіні, твердий сир, натертий на дрібній тертці, яйце. Маса не повинна вийти рідкої! Якщо у вас вона занадто м'яка, можна додати трошки муки.

Аранчіні з кускусу з цукіні і моцарелою - фото крок 6 6. Насипаємо в окремі миски борошно, сухарі, а в третій збиваємо 3 яйця.

Аранчіні з кускусу з цукіні і моцарелою - фото крок 7 7. З маси з кускус формуємо коржик (трохи менше столової ложки), в центр викладаємо моцарелу. формуємо кульку.

Аранчіні з кускусу з цукіні і моцарелою - фото крок 8 8. Обвалюють кульку в борошні.

Аранчіні з кускусу з цукіні і моцарелою - фото крок 9 9. Потім занурюємо в яєчну масу.

Аранчіні з кускусу з цукіні і моцарелою - фото крок 10 10. І обвалюють в сухарях. Потім ще раз в яйце і в сухарі, виходить подвійна паніровка.

Аранчіні з кускусу з цукіні і моцарелою - фото крок 11 11. Краще відразу підготувати всі кульки (у мене їх вийшло 15 штук великих, можна зробити 20 поменше).

Аранчіні з кускусу з цукіні і моцарелою - фото крок 12 12. Розігріваємо на вогні трохи більше середнього рослинне масло, опускаємо в масло по 3-4 кульки-аранчіні (або обсмажуємо у фритюрниці).

Аранчіні з кускусу з цукіні і моцарелою - фото крок 13 13. Викладаємо обсмажені золотисті аранчіні на паперові серветки.

Аранчіні з кускусу з цукіні і моцарелою - фото крок 14 14. Смачні і красиві аранчіні готові!

Аранчіні з кускусу з цукіні і моцарелою - фото крок 15 15. Подаємо до столу з улюбленим соусом. А ось такі вони в розрізі: хрустка скоринка і м'яка серединка з розплавленої моцарелою всередині. Дуже смачно! Дивитися рецепт повністью

Схожі рецепти

Гарнір з кускусу

Гарнір з кускусу

Кускус - це крупа, така ж як і гречка або рис. Однак вона зовсім не поширена в Росії, тому гарнір з кускусу можна сміливо назвати екзотичним. Хоча насправді все дуже просто. опис приготування: Для того, щоб приготувати гарнір з кус-куса нам буде потрібно близько 30 хвилин часу, трохи овочів — ...

читати далі
Каша з кускусу з молоком

Каша з кускусу з молоком

Один з смачних і корисних сніданків — каша з кускусу з молоком. Така каша сподобається як діткам, так і дорослим. З додаванням вершкового масла каша виходить неймовірно ніжною і апетитною. опис приготування: Готується каша з кускусу досить швидко, буквально 4-5 хвилин варіння і каша готова до ...

читати далі
Котлети з кускусу

Котлети з кускусу

ніжні, легкі, смачні котлетки з рум'яною скоринкою. Таке блюдо можна подати самостійно зі свіжими овочами або соусом, а можна як гарнір. Спробуйте! опис приготування: Пропоную приготувати котлети з кускусу. Таке блюдо урізноманітнює як пісне, так і повсякденне меню. Прекрасний варіант для ситн...

читати далі
Запіканка з кускусу

Запіканка з кускусу

Дуже ніжна і смачна запіканка з кускусу з сиром і смаженою цибулею. Прекрасно підійде і в якості самостійного блюда, і як гарнір. опис приготування: Запіканка з крупою ідеально підійде як для сніданку, так і для перекусу протягом дня. ніжна, легка, ароматна, вона неодмінно Вам сподобається! Го...

читати далі
ПП-паста з цукіні з куркою та моцарелою

ПП-паста з цукіні з куркою та моцарелою

Відмінний обід або вечерю! Ця страва для тих, хто прагне харчуватися правильно і стежить за своєю вагою. Легко і швидко готується, а виходить дуже смачним і жодним чином не зашкодить вашому здоров'ю. опис приготування: Відмінне поєднання продуктів в цій страві дозволить вам насолодитися їм в о...

читати далі