Аранчіні з кускусу з цукіні і моцарелою
(покроковий рецепт з фото)
Аранчіні традиційно готують з рису, але кускус міцно зайняв свою нішу в меню італійців, і в багатьох стравах рис успішно замінюється кускус. Готуємо аранчіні - смачні кульки, смажені у фритюрі.
Цей рецепт стане в нагоді тим, у кого домочадці не хочуть їсти кашу і цукіні. Ось такі золотисті ароматні кульки вони з'їдять в одну мить, повірте. При підготовці страви доведеться трохи повозитися, але результат того вартий. Щоб аранчіні вийшли більш ароматними, в масу можна додати цедру лимона або сухі ароматні трави. Готуємо обов'язково!
- Кускус - 1 Склянка
- Cukini - 150-170 грам
- Яйця - 4 штуки
- Моцарелла - 1/2 штуки
- Твердий сир - 50-60 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Панірувальні сухарі - 250 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Рослинна олія - 500-600 мілілітрів
1. Кускус насипаємо в глибоку миску, додамо щіпку солі, заливаємо двома склянками окропу (або за інструкцією на вашій упаковці). Накриваємо і залишаємо хвилин на 10-15.
2. Цибулину очистимо й дрібно наріжемо, обсмажуємо з ложкою рослинного масла до легкої золотистої.
3. Поставки в порту цукіні, натертий на крупній тертці. Солимо і перчимо до смаку, обсмажуємо хвилини 3-4. Потім охолоджуємо.
4. Половинку великого кульки моцарели наріжемо на шматочки.
5. Змішаємо остиглий кускус і цукіні, твердий сир, натертий на дрібній тертці, яйце. Маса не повинна вийти рідкої! Якщо у вас вона занадто м'яка, можна додати трошки муки.
6. Насипаємо в окремі миски борошно, сухарі, а в третій збиваємо 3 яйця.
7. З маси з кускус формуємо коржик (трохи менше столової ложки), в центр викладаємо моцарелу. Формуємо кульку.
8. Обвалюють кульку в борошні.
9. Потім занурюємо в яєчну масу.
10. І обвалюють в сухарях. Потім ще раз в яйце і в сухарі, виходить подвійна паніровка.
11. Краще відразу підготувати всі кульки (у мене їх вийшло 15 штук великих, можна зробити 20 поменше).
12. Розігріваємо на вогні трохи більше середнього рослинне масло, опускаємо в масло по 3-4 кульки-аранчіні (або обсмажуємо у фритюрниці).
13. Викладаємо обсмажені золотисті аранчіні на паперові серветки.
14. Смачні і красиві аранчіні готові!
15. Подаємо до столу з улюбленим соусом. А ось такі вони в розрізі: хрустка скоринка і м'яка серединка з розплавленої моцарелою всередині. Дуже смачно!