Гарнір з кускусу
(покроковий рецепт з фото)
Кускус - це крупа, така ж як і гречка або рис. Однак вона зовсім не поширена в Росії, тому гарнір з кускусу можна сміливо назвати екзотичним. Хоча насправді все дуже просто.
Для того, щоб приготувати гарнір з кус-куса нам буде потрібно близько 30 хвилин часу, трохи овочів - цибуля, морква, а також приправа карі і соєвий соус. Готується блюдо надзвичайно просто. Найбільша складність полягає в тому, щоб знайти кус-кус у нас в магазинах. Іноді трапляється ця крупа, але вкрай рідко і коштує зазвичай неміряних грошей. Тому мені привозять її на гостинець з Німеччини. Гарнір з кус-куса з даного рецептом - це дуже смачно, красиво і корисно!
- Кускус - 100 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Каррі - 1 Чайна ложка
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
Кускус насипаємо в термостійкий посуд або каструльку.
Солимо, додаємо чайну ложку каррі.
Гарненько перемішуємо.
І заливаємо окропом (приблизно 200 мл).
Накриваємо кришкою залишаємо набухати крупу протягом 10-15 хвилин.
У цій час дрібними кубиками нарізаємо цибулю.
Обсмажуємо цибулю в сковорідці в невеликій кількості масла.
Після того як цибуля стала напівпрозорим, засипаємо натерту на середній або крупній тертці моркву. Обсмажуємо її на середньому вогні близько 5 хвилин, весь час перемішуючи.
Потім наливаємо 50 мл соєвого соусу.
Морквину перчимо, потім накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо до готовності.
До овочів додаємо готовий кускус і добре перемішуємо.
І подаємо до столу. Смачного!