Рецепт Гарнір з кускусу фото

Гарнір з кускусу
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Крупи, Кускус
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарніри

Кускус - це крупа, така ж як і гречка або рис. Однак вона зовсім не поширена в Росії, тому гарнір з кускусу можна сміливо назвати екзотичним. Хоча насправді все дуже просто.

Для того, щоб приготувати гарнір з кус-куса нам буде потрібно близько 30 хвилин часу, трохи овочів - цибуля, морква, а також приправа карі і соєвий соус. Готується блюдо надзвичайно просто. Найбільша складність полягає в тому, щоб знайти кус-кус у нас в магазинах. Іноді трапляється ця крупа, але вкрай рідко і коштує зазвичай неміряних грошей. Тому мені привозять її на гостинець з Німеччини. Гарнір з кус-куса з даного рецептом - це дуже смачно, красиво і корисно!

  • Кускус - 100 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Каррі - 1 Чайна ложка
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Соєвий соус - 50 мілілітрів
гарнір з кускусу - фото крок 1
Кускус насипаємо в термостійкий посуд або каструльку.
гарнір з кускусу - фото крок 2
Солимо, додаємо чайну ложку каррі.
гарнір з кускусу - фото крок 3
Гарненько перемішуємо.
гарнір з кускусу - фото крок 4
І заливаємо окропом (приблизно 200 мл).
гарнір з кускусу - фото крок 5
Накриваємо кришкою залишаємо набухати крупу протягом 10-15 хвилин.
гарнір з кускусу - фото крок 6
У цій час дрібними кубиками нарізаємо цибулю.
гарнір з кускусу - фото крок 7
Обсмажуємо цибулю в сковорідці в невеликій кількості масла.
гарнір з кускусу - фото крок 8
Після того як цибуля стала напівпрозорим, засипаємо натерту на середній або крупній тертці моркву. Обсмажуємо її на середньому вогні близько 5 хвилин, весь час перемішуючи.
гарнір з кускусу - фото крок 9
Потім наливаємо 50 мл соєвого соусу.
гарнір з кускусу - фото крок 10
Морквину перчимо, потім накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо до готовності.
гарнір з кускусу - фото крок 11
До овочів додаємо готовий кускус і добре перемішуємо.
гарнір з кускусу - фото крок 12
І подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти