Рецепт Маринад для баранини в духовці фото

Маринад для баранини в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
М'ясо, Молочні продукти, Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Соуси, Маринування, Маринади

Якщо ви вирішили запекти баранину в духовці і не знаєте, як її замаринувати, щоб м'ясо було ніжним, я пораджу вам цей простий рецепт, тут для маринаду ми використовуємо йогурт, імбир, часник і кінзу.

Напевно, кожна господиня стикалася з такою проблемою, коли баранина після запікання виходить сухою і жорсткою, так ось найчастіше це відбувається через неправильне маринаду. Таке м'ясо вимагає особливого способу приготування, і маринувати його потрібно правильно, і зараз я розповім вам, як зробити маринад для баранини в духовці. За основу ми тут візьмемо натуральний йогурт, він то і розм'якшити м'ясо, зробивши його соковитим і ніжним. Додамо до йогурту імбир і мелений перець для гостроти баранини, а також часник і кінзу для аромату, все це разом дозволить нам домогтися приголомшливого результату. Так що обов'язково збережіть собі цей простий рецепт маринаду для баранини в духовці, адже з ним м'ясо завжди виходить чудовим.

1) Для початку нам слід очистити невеликий шматочок імбиру від шкірки і натерти його на тертці, часник також чистимо і нарізаємо тоненькими пластинками, кінзу промиваємо і подрібнюємо.

2) Викладаємо йогурт в миску, додаємо тертий імбир, часник, Kinzu, трохи перцю чилі, чорний мелений перець і сіль за смаком, ретельно все перемішуємо.

3) Тепер нарізаємо лопатку на порційні шматочки, промиваємо м'ясо і висушуємо паперовим рушником. Викладаємо баранину в миску з маринадом, перемішуємо все, накриваємо миску щільно фольгою або харчовою плівкою і ставимо в холодильник на кілька годин, а краще на ніч.

4) Після того як баранина замаринується, викладаємо її на змащений олією лист і запікаємо м'ясо протягом години при 180 градусах.

За цей час баранина покриється рум'яною ароматної скоринкою, а всередині м'ясо буде соковитим і ніжним, так що сервірують стіл і кличте домашніх обідати. Приємного всім апетиту!


  • Лопатка Бараняча - 1 кілограм
  • Йогурт натуральний - 250 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Імбир тертий - 1 Ст. Ложка (шматочок в 2, 5 см)
  • Кінза свіжа - 40 грам
  • Перець чилі мелений - 1 щіпка
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
Напевно, кожна господиня стикалася з такою проблемою, коли баранина після запікання виходить сухою і жорсткою, так ось найчастіше це відбувається через неправильне маринаду. Таке м'ясо вимагає особливого способу приготування, і маринувати його потрібно правильно, і зараз я розповім вам, як зробити маринад для баранини в духовці. За основу ми тут візьмемо натуральний йогурт, він то і розм'якшити м'ясо, зробивши його соковитим і ніжним. Додамо до йогурту імбир і мелений перець для гостроти баранини, а також часник і кінзу для аромату, все це разом дозволить нам домогтися приголомшливого результату. Так що обов'язково збережіть собі цей простий рецепт маринаду для баранини в духовці, адже з ним м'ясо завжди виходить чудовим.

1) Для початку нам слід очистити невеликий шматочок імбиру від шкірки і натерти його на тертці, часник також чистимо і нарізаємо тоненькими пластинками, кінзу промиваємо і подрібнюємо.

2) Викладаємо йогурт в миску, додаємо тертий імбир, часник, Kinzu, трохи перцю чилі, чорний мелений перець і сіль за смаком, ретельно все перемішуємо.

3) Тепер нарізаємо лопатку на порційні шматочки, промиваємо м'ясо і висушуємо паперовим рушником. Викладаємо баранину в миску з маринадом, перемішуємо все, накриваємо миску щільно фольгою або харчовою плівкою і ставимо в холодильник на кілька годин, а краще на ніч.

4) Після того як баранина замаринується, викладаємо її на змащений олією лист і запікаємо м'ясо протягом години при 180 градусах.

За цей час баранина покриється рум'яною ароматної скоринкою, а всередині м'ясо буде соковитим і ніжним, так що сервірують стіл і кличте домашніх обідати. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти