Маринад для баранини з зирой
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся з вами простим рецептом маринаду для баранини з зирой. За рахунок додавання зіри і лимонного соку, маринад виходить ідеальним, - усуває характерний запах, а саме м'ясо робить дуже м'яким!
Такий маринад для баранини з зирой в домашніх умовах я часто роблю, коли забула замаринувати м'ясо, як і годиться, напередодні ввечері перед приготуванням. Адже з таким маринадом м'ясо пом'якшується і маринується досить швидко. Якщо вам за рецептом потрібні маленькі шматки м'яса, - то вже через півгодини вони будуть готові повністю! Так що рекомендую дізнатися, як зробити маринад для баранини з зирой, стане в нагоді!
- Баранина - 1 кілограм
- Масло оливкове - 5 Ст. Ложок
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Часник - 5 Dolek
- Лимон - 1/2 штуки
- Спеції - За смаком
1. Зіру обов'язково беремо цілу і розтираємо в ступі перед приготуванням.
2. Тепер в миску, де буде маринуватися м'ясо, всипаємо зиру, додамо масло і роздавлений часник.
3. Видавлюємо сік половини лимона, перемішаємо.
4. Пробуємо маринад. Додамо сіль, перець і інші спеції на свій розсуд. Перемішаємо.
5. Обмащуємо даної сумішшю шматки баранини. Маринуємо, як зазвичай, тобто як можна довше. І далі вже готуємо відповідно до обраного вами рецептом. Хай щастить!