Лазанья з соковитою для бешбармака
(покроковий рецепт з фото)
Часом брак одного інгредієнта не дозволяє насолодитися стравою, а інколи - це стимул шукати альтернативу. Наприклад, простий рецепт лазаньї з соковитою для бешбармака замість традиційних листів.
Цей рецепт приготування лазаньї з соковитою для бешбармака підійде для тих, хто хоче скуштувати знамениту страву італійської кухні, але не може знайти основний інгредієнт - листя лазаньї. До того ж, в такому варіанті блюдо може сподобатися навіть більше, завдяки більш ніжною структурі соковитою.
- Soçni для Finger - 12-16 штук
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- М'ясний фарш - 500 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
- Зелень - 1 щіпка
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 400 мілілітрів
- Сир - 200 грам
1. На сковороду налити оливкову олію і як слід розігріти. Тим часом очистити і подрібнити цибулину і моркву. Надіслати на сковороду і обсмажити близько 3-5 хвилин на середньому вогні.
2. М'ясо вимити, обсушити паперовою серветкою і пропустити через м'ясорубку. В рецепт приготування лазаньї з соковитою для бешбармака можна використовувати як свинину чи яловичину, так і філе птиці. Додати фарш до овочів. Посолити, поперчити за смаком, всипати улюблені спеції і трохи свіжої зелені. Смажити на середньому вогні до готовності.
3. Для приготування соусу Бешамель в невеликому сотейнику розтопити вершкове масло і всипати борошно. Не перестаючи помішувати, обсмажити пару хвилин і влити молоко. Посолити соус, додати мускатний горіх або інші спеції. Уварити соус до більш густої консистенції і зняти з вогню.
4. Кількість соковитою, необхідних для приготування страви, залежить від розміру форми.
5. На дно жароміцної форми викласти пару ложок соусу і половину м'яса з овочами. При бажанні лазіння з соковитою для бешбармака в домашніх умовах може бути доповнена також томатним соусом. Викласти листи і промазати соусом Бешамель.
6. Потім повторити шари і залишком соусу залити верхні листи, придавивши трохи ложкою.
7. Сир натерти на тертці і засипати зверху щільним шаром, щоб утворилася апетитна скоринка. Форму відправити в розігріту духовку на 35-45 хвилин.