Чебуреки з соковитою начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Çebureki, біляші - улюблені ласощі, проте, не рекомендую купувати їх у вуличних кіосках або у бабусь. Краще витратити час і зробити їх за рецептом, як приготувати чебуреки з соковитою начинкою.
Чебуреки готуються у великій кількості масла, вони шкідливі для фігури, але відязикати собі в такому ласощах дуже складно, особливо якщо вони щойно приготовані, гарячі, з рум'яною і хрусткою скоринкою. І якщо вже і псувати фігуру, то робити це потрібно смачно. Крім хрусткого тіста важлива і соковита начинка. Чебуреки можна їсти гарячими або вже остиглими, можна приготувати до них овочевий соус або просто полити кетчупом.
- Борошно пшеничне - 4 склянки
- Вода - 1, 5 склянки
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль - За смаком
- Цибулина - 3 штуки
- Фарш свинячо-яловичий - 0, 5 кілограма
- Спеції - За смаком
1. Готовий свинячо-яловичий фарш перекладаю в миску, через м'ясорубку або на тертці подрібнюю цибулину, кладу все в фарш, солю і кладу спеції за смаком, перемішую.
2. Готую тісто: воду доводжу до кипіння, додаю 1 чайну ложку солі і чайну ложку рослинної олії. У миску просівають борошно і вливаю окріп.
3. Спершу ложкою швидко розмішую, а потім і руками вимішую еластичне тісто, після чого залишаю його на 10-15 хвилин.
4. Тісто скачують в ковбаску і нарізаю на частини, кожну розкочують, всередину викладаю невелику кількість начинки, загортаю і щільно защипують.
5. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю в неї рослинне масло, розігріваю його дуже добре, викладаю чебуреки на поверхню. Обсмажую з двох боків до рум'яної скоринки.
6. Готові чебуреки спершу викладаю на паперовий рушник, а потім перекладаю на блюдо і подаю з соусом.