Крошка-картошка з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Крошка-картошка з сиром - бюджетне, смачна страва, яке дуже легко приготувати. Картопелька виходить хрусткою зовні і ніжною оксамитовою всередині. Поєднання картоплі і сиру просто ідеальне.
Є страви, які завжди виходять смачними, незалежно від того, вмієте ви готувати чи ні, їх дуже важко зіпсувати. Крошка-картошка з сиром - саме з таких страв. Я люблю поєднання картоплі з сиром, вершковим маслом і часником і використовую дуже простий рецепт. Сьогодні розповім, як приготувати крихту-картоплю з сиром. Запікається така картопелька в духовці, зазвичай з шкіркою і в фользі, але щоб вийшла хрустка скоринка, я запікаю просто на деку. Сир можна взяти будь-який, який є у вас в холодильнику. Швидко, просто і дуже смачно. Приємного!
- Картопля - 2 штуки (потрібні будуть великі бульби)
- Вершкове масло - 100 грам
- Сир пармезан - 100 грам
- Вершки жирністю 30% - 60 грам
- Сир моцарела - 60 грам
- Сіль - 2 щіпки
- Сушений часник - 2 щіпки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Картопля добре вимийте і висушіть.
Зробіть поперечні розрізи з кроком 0, 5 см.
Сир пармезан і вершкове масло поріжте тонкими часточками і вставте в розрізи на картоплі. Посоліть картоплю і посипте сушеним часником.
Надішліть картоплю в розігріту до 200 градусів духовку. Через 45 хвилин дістаньте картоплю і полийте вершками.
Посипте натертим сиром моцарелла і знову відправте в духовку на 15 хвилин.
Подавайте картоплю гарячою, поклавши зверху ложечку сметани і свіжу зелень.