Капуста пілюска
(покроковий рецепт з фото)
Капуста пілюска - яскрава і дуже красива закуска. Це звичайна білокачанна капуста, замаринована з овочами і спеціями, а красивий рожевий колір надає буряк. Дуже добре підходить до м'яса і гарнірів.
Капуста пілюска досить просте і бюджетне блюдо, але на смак просто чудове. Яскрава за кольором і на смак закуска прикрасить будь-який стіл. У мене варіант маринованої капусти кисло-солодкого на смак, але без спецій, а якщо любите погостріше, додайте в кожну баночку по маленькому перчику чилі. Отже. Як приготувати капусту пілюску? Дуже просто! Беріть ручку і записуйте.
- Буряк - 400 грам
- Капуста білокачанна - 1, 5 кілограма
- Морква - 200 грам
- Часник - 8 зубчиків
- Оцет 9% - 150 мілілітрів
- Цукор - 150 грам
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Перець горошок - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
Капусту промийте і поріжте на квадратики приблизно по 3х3 см.
Морква, буряк і часник почистіть. Буряк і моркву поріжте брусочками, часник - тонкими часточками.
Для маринаду нам знадобиться приблизно 1 літр води. Поставте воду на вогонь додайте лаврушку, сіль, цукор і перець. Коли маринад закипить, зніміть його з вогню і влийте оцет.
У стерильні банки розкладіть капусту і овочі шарами, чергуючи до самого горлечка.
Залийте банки остиглим маринадом, і додайте в кожну банку по 1 ложці рослинного масла.
Накрийте банки кришками і поставте в сухе і тепле місце на 3 дня. Капуста готова!