Рецепт Капуста пілюска фото

Капуста пілюска
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Буряк , Овочі , Капуста , Морква , Білокачанна капуста
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Капуста пілюска - яскрава і дуже красива закуска. Це звичайна білокачанна капуста, замаринована з овочами і спеціями, а красивий рожевий колір надає буряк. Дуже добре підходить до м'яса і гарнірів.

Опис приготування:

Капуста пілюска досить просте і бюджетне блюдо, але на смак просто чудове. Яскрава за кольором і на смак закуска прикрасить будь-який стіл. У мене варіант маринованої капусти кисло-солодкого на смак, але без спецій, а якщо любите погостріше, додайте в кожну баночку по маленькому перчику чилі. Отже. Як приготувати капусту пілюску? Дуже просто! Беріть ручку і записуйте.

  • Буряк - 400 грам
  • Капуста білокачанна - 1, 5 кілограма
  • Морква - 200 грам
  • Часник - 8 зубчиків
  • Оцет 9% - 150 мілілітрів
  • Цукор - 150 грам
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Перець горошок - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
капуста пілюска - фото крок 1
Капусту промийте і поріжте на квадратики приблизно по 3х3 см.
капуста пілюска - фото крок 2
Морква, буряк і часник почистіть. Буряк і моркву поріжте брусочками, часник - тонкими часточками.
капуста пілюска - фото крок 3
Для маринаду нам знадобиться приблизно 1 літр води. Поставте воду на вогонь додайте лаврушку, сіль, цукор і перець. Коли маринад закипить, зніміть його з вогню і влийте оцет.
капуста пілюска - фото крок 4
У стерильні банки розкладіть капусту і овочі шарами, чергуючи до самого горлечка.
капуста пілюска - фото крок 5
Залийте банки остиглим маринадом, і додайте в кожну банку по 1 ложці рослинного масла.
капуста пілюска - фото крок 6
Накрийте банки кришками і поставте в сухе і тепле місце на 3 дня. Капуста готова!

Схожі рецепти